Trucuri pentru un par care te intinereste

Luni, 01 August 2011, ora 18:13
13923 citiri
Trucuri pentru un par care te intinereste

Parul si scalpul sunt zone care, odata cu imbatranirea, tind sa fie neglijate, desi au si ele de suferit din cauza schimbarilor hormonale, de dieta, aparitia anumitor medicatii in plus si factori externi precum razele de soare, chimicalele si poluarea.

Daca te confrunti cu un par uscat, care se aranjeaza greu, firav sau fara volum, trebuie sa tii cont de cateva detalii. Potrivit Prevention, urmand acesti pasi, parul tau va fi mai frumos, sanatos si iti va lua multi ani de pe chip.

Protejeaza-e de razele soarelui

Nu este nicio coincidenta in faptul ca parul de deasupra, care este mai expus la soare, este cel care se deterioreaza cel mai repede, caci razele il deshidrateaza si ii afecteaza culoarea, lipsindu-l de stralucire. Mai ales pe durata verii este bine sa alegi produse cu factor de protectie. Le gasesti in farmacii, chiar daca nu sunt prea cunoscute. Pune si un strop de balsam pe care sa-l aplici de la baza pana la varful firelor, astfel incat sa le hidratezi perfect.

Alege coafura potrivita

"Este un mit faptul ca trebuie sa te tunzi scurt pe masura ce inaintezi in varsta", spune Marc Anthony, fondatorul unui lant celebru de saloane. Cel mai important este sa iti gasesti stilul care ti se potriveste si care iti pune cel mai bine trasaturile in valoare. Inainte de a te tunde, priveste-te in oglinda si vezi unde ti-au aparut riduri fine. In acest fel, prin coafura vei reusi sa ascunzi unele dintre ele. Daca ele sunt pe orizontala, o tunsoare mai lunga te va avantaja, caci va crea iluzia optica de miscorare a ridurilor. Spre exemplu, ridurile de la coltul ochilor pot fi mascate usor in felul acesta.

In acelasi timp, parul lung va pune in evidenta ochii lasati si liniile din jurul gurii. Incearca un breton lateral, un bob lejer sau o tunsoare pixie, caci acestea ascund de obicei defectele.

Ia-ti vitaminele

"Parul sanatos este parul stralucitor si tanar", spune Devin Toth, stilist din New York. El spune ca trebuie intotdeauna sa folosesti balsam si masti fortifiate cu vitaminele A, B, C, E si nutrienti precum calciul sau magneziul. Acestea reduc deshidratarea si hranesc parul din interior. Cauta pe etichete si fereste-te de sulfati.

Nu iti imbiba parul cu produse

Cu cat parul tau va sta mai fix, cu atat vei arata mai batrana. Chiar daca esti tentata sa folosesti mai mult fixativ sau gel pentru a fi sigura ca nu ti se strica parul, tine minte ca putina miscare da viata intregii fete si iti va conferi un look natural. Alege formule mai lejere si tine departe tubul atunci cand aplici produsul.

Daca ai parul cret nu il imbiba cu geluri lipicioase care sa-ti confere bucle incordate si stranse, ci foloseste un produs cremos, care sa-ti aranjeze podoaba capilara cat mai natural posibil.

Incearca o coada de cal

Cu o coada de cal vei arata mai tanara si cu un aspect mai proaspat. Incepe prin a-ti pozitiona mana chiar pe crestetul capului si apoi coboara cat lungimea degetului celui mic. Acolo trebuie sa fie prinsa coada pentru un aspect clasic. Piaptana cu atentie parul, dupa aceea, astfel incat sa arate cat mai ingrijit si neted cu putinta.

Ai grija la rutina

Hormonii sunt un cutit cu doua taisuri, caci pot impiedica sau stimula cresterea firelor de par. Pe masura ce imbatranesti, producerea androgenilor (hormoni prezenti atat la femei cat si barbati) creste, schimband aspectul foliculilor de par. In cazul unora parul devine mai gros iar la altii se subtiaza. De aceea este bine ca, din cand in cand, sa iti schimbi tactica de ingrijire, in functie de noile nevoi capilare.

Daca parul devine uscat, alege balsam cu glicerina, ulei de soia si seminte de bumbac. Mastile cu fructe, vitamina E si oua ajuta de asemenea.

Divide si cucereste

Daca te trezesti dimineata si te privesti in oglinda fiind capabila sa spui ce varsta ai, inseamna ca este cazul sa iei cateva masuri. Fa o carare in zig-zag, pentru un aspect mai tineresc. Trebuie sa ai parul curat si uscat si foloseste varful pieptenului. Poti adauga putin fixativ pe crestetul capului pentru a fi sigura ca parul nu se misca si strica aranjamentul.

Fii atenta la dieta

Ceea ce se intampla in interiorul corpului se observa si la suprafata lui, asa ca este esential sa consumi alimente sanatoase, din care sa nu lipseasca pestele gras sau nucile. Vegetalele cu frunze inchise la culoare au fier, vitamina A si C, care previn caderea parului. Lactatele degresate contin calciu, extrem de benefic in cresterea parului.

Ai grija de firele albe

Atunci cand iti apar fire albe, nu trebuie neaparat sa te vopsesti cu totul, ci cateva suvite de diferite culori iti vor crea un aspect tineresc si elegant. Alege nuante care sa se potriveasca cu cea naturala.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#par aspect tanar, #par frumusete, #coafura aspect tanar, #par potrivit varsta , #frumusete