Vrei sa-ti faci primul tatuaj? Iata tot ce ar trebui sa stii: Cat de tare doare si cum se intretine Interviu

Luni, 14 Martie 2016, ora 08:19
173210 citiri
Vrei sa-ti faci primul tatuaj? Iata tot ce ar trebui sa stii: Cat de tare doare si cum se intretine Interviu
Foto: Tattoo Flavius

Te gandesti sa-ti faci un tatuaj, dar nu prea stii la ce sa te astepti? Nu stii daca vei rezista durerii, in ce consta intretinerea tatuajului si nici daca poti merge cu "modelul" dupa tine, indiferent ca e vorba de mama, iubita sau catel?

La aceste intrebari, dar si la multe altele ne-a raspuns intr-un interviu acordat Ziare.com artistul tatuator Flavius Nitu, de la "Tattoo Flavius", din Capitala.

Acesta ne-a vorbit si despre cel mai bizar tatuaj cerut in salonul sau, mentionand ca perceptia romanilor s-a schimbat radical, in ultimii cinci ani, legat de desenele pe piele. O dovada in plus e si faptul ca exista si clienti sexagenari.

Ce studii au cei care realizeaza tatuajele?

Diploma de specializare/cursuri tatuaje.

Cat dureaza pana cand un artist tatuator isi faureste propriul stil si nu mai e considerat novice? Pana atunci pe ce exerseaza?

Propriul stil vine odata cu experienta, necesitand ani de practica si perfectionare. Incepatorii folosesc piele artificiala pentru executarea tatuajelor.

Ce-ar trebui sa stie cineva care vrea sa-si faca un prim tatuaj?

Cei care sunt la primul tatuaj trebuie sa tina cont de cateva aspecte, cum ar fi:

- Alegerea modelului cu grija;

- Verificarea cu atentie a portofoliului artistului tatuator;

- Sa tina cont de sfaturile primite in legatura cu ingrijirea tatuajului.

E adevarat ca tatuajele dau dependenta, asa cum se spune?

De cele mai multe ori este adevarat, putine persoane se raporteaza la un singur tatuaj, dar cu siguranta exista exceptii. Clientii sunt mult mai hotarati si determinati cand vine vorba de alegerea tatuajului cu numarul doi, trei etc.

Care a fost cel mai ciudat tatuaj cerut?

Cu siguranta in toti acesti ani am intalnit multe idei "ciudate", insa una dintre ele am pastrat-o in minte cel mai bine: in urma cu cinci ani, un tip si-a dorit portretul lui Cristiano Ronaldo. Bineinteles ca nu l-am putut refuza (rade).

Care a fost cea mai varstnica persoana venita pentru realizarea unui tatuaj?

Probabil cea mai varstnica persoana care a apelat la mine pentru un tatuaj avea in jur de 65 de ani. Din punctul meu de vedere, pasiunea nu are varsta sau limite.

In ce consta intretinerea unui tatuaj? E necesara o a doua vizita? La cat timp?

Intretinea tatuajului are un aspect foarte important de-a lungul vindecarii acestuia. Tatuajul trebuie spalat cu apa rece si sapun, dimineata si seara, fiind aplicat un strat fin de unguent pe zona tatuata, la un interval de trei-patru ore, timp de zece zile.

Daca tatuajul a fost ingrijit corespunzator, acesta nu necesita sedinta de retus.

Vin si persoane care vor tatuaje pentru a acoperi cicatrice?

Sunt des intalnite persoane care apeleaza la noi pentru acoperirea cicatricelor cu un tatuaj, cel mai probabil pentru diminuarea vizuala a acestora si un confort psihic.

Se intampla ca doritorii sa vina cu fotografii dupa care sa realizati tatuaje? Dar cu modele "in persoana" (ori poate cu catei, pisici etc.)?

In ultimii ani clientii sunt mult mai informati, stiu ce isi doresc, vin pregatiti la salon cu modele, idei de tatuaj sau fotografii cu persoane dragi lor.

S-a schimbat perceptia romanilor fata de tatuaje? Care e aceasta in prezent?

In ultimii cinci ani, prejudecatile legate de tatuaj au luat o intorsatura destul de mare in tara noastra, conceptiile invechite s-au stins in sfarsit, iar tatuajul este asociat cu arta.

Exista niste tatuaje "la moda" pe care ar trebui sa le evitam, pentru a nu fi considerati apoi demodati?

Tatuajul nu trebuie facut pentru a fi la moda, moda se schimba de la o zi la alta, semnificatia tatuajului trebuie sa fie una puternica pentru fiecare client in parte.

Cat de tare doare un tatuaj mic, cat jumatate de palma, de exemplu? Cu ce poate fi asemuita durerea?

Nu o pot numi durere, mai mult un disconfort, oricine poate rezista la un tatuaj mic/mediu. Probabil o senzatie asemanatoare este epilatul cu ceara.

De cate sedinte e nevoie pentru a sterge un tatuaj

Fotografii: Tattoo Flavius

Care e cea mai dureroasa zona de pe corp?

Sunt cateva zone mai sensibile, cum ar fi: coastele, gatul, incheietura mainii.

Cat ati muncit cel mai mult la un tatuaj?

Personal, am lucrat noua ore incontinuu la un tatuaj, o experienta placuta, dar obositoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#informatii primul tatuaj, #durere tatuaj intensitate, #tatuaj dupa fotografii, #saloane tatuaj Bucuresti, #intretinere tatuaj , #frumusete
Comentarii
Poza Temistocle
Temistocle
rank 1
Cat costa un tatuaj cu Ion Iliescu?