Biciclist pe timp de iarna? Cum alegi hainele sport adecvate

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 08:00
2372 citiri
Biciclist pe timp de iarna? Cum alegi hainele sport adecvate
Foto: The Guardian

Esti un biciclist inrait si nu vrei sa lasi iarna sa iti stirbeasca aceasta placere? Cu hainele sport adecvate, te poti bucura de hobby-ul tau pe doua roti indiferent de vremea de afara. Un echipament corespunzator te tine departe de pericolele pedalatului in conditii de ger. Ai grija sa il alegi corect!

Despartirea de bicicleta poate sa nu fie o realitate pentru tine in timpul iernii. Completeaza-ti arsenalul cu hainele potrivite si evita orice neplacere legata de pedalat in sezonul rece.

Imbraca-te in straturi

Prima regula de care sa tii cont este alcatuirea tinutei tale in straturi, cea mai buna strategie de a tine efectele gerului si ale umezelii la distanta. Primul strat, cel care vine in contact direct cu pielea, are rolul de a crea o izolatie termica. Evita maiourile si tricourile din bumbac, deoarece retin umezelea si amplifica senzatia de frig. Bluzele perfect mulate, din poliester, sunt cele mai bune alegeri.

Al doilea strat este cel intermediar intre frig si cald: ai nevoie de un bluzon cu fermoar, pe care sa il poti indeparta usor daca transpiri. Exista astfel de piese vestimentare speciale pentru ciclism, cu o greutate mica, pentru un confort sporit.

Al treilea strat are rolul de a elimina transpiratia si de a oferi tinutei tale impermeabilitate. Alege o geaca speciala pentru a rezista in conditii de umiditate si vant, principala conditie fiind aceea de a permite corpului scape de caldura in exces.

Protejeaza-ti capul

Casca nu va mai fi o solutie eficienta pentru pedalatul pe timp de iarna. Recomandat este sa folosesti o caciula, impreuna cu o cagula care sa iti protejeze perfect urechile, tenul, nasul si buzele.

La fel de importanti sunt si ochelarii de protectie, intrucat ochii vor avea de suferit din pricina expunerii la vant, umiditate si ger. Opteaza pentru lentile fumurii in zilele insorite si lentile portocalii sau albastre, daca vremea este innorata sau cetoasa.

Ai grija de maini si picioare

Membrele superioare si inferioare sunt primele afectate de ger, asa ca ai grija cum le protejezi cand mergi pe bicicleta. Ai nevoie obligatoriu de manusi de iarna, cu manseta lunga, care sa iti acopere perfect si incheieturile.

Incaltamintea trebuie sa fie si ea adecvata. Poarta adidasi impermeabili, cu talpa flexibila (dar suficient de groasa pentru a te proteja de frig), din materiale de calitate (investeste in adidasi originali, nu face economii inutile, care iti pun sanatatea in pericol).

Magazinele de specialitate iti ofera echipamente complete adaptate tuturor nevoilor biciclistilor, din materiale speciale impermeabile si rezistente la vant.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#haine sport iarna, #echipament sportiv iarna, #echipament bicicleta iarna, #biciclist iarna , #haine