Cum ne imbracam in noaptea de Inviere

Sambata, 14 Aprilie 2012, ora 12:12
4515 citiri
Cum ne imbracam in noaptea de Inviere

Meteorologii deja au anuntat timpul probabil pentru noaptea de Inviere cand se crede ca temperaturile vor fi in limite normale pentru aceasta perioada, dar va ploua pe arii extinse.

In aceste conditii, cei care vor sa mearga la slujba de Inviere vor trebui sa-si ia masuri speciale si sa-si pregateasca din timp cele necesare ca sa nu raceasca.

Cum majoritatea romanilor crestin-ortodocsi vor sa mearga la slujba de Inviere, fie si numai pentru a primi Lumina binecuvantata de la miezul noptii ori pentru a asista la intreaga slujba, pana dimineata, asa cum, de fapt, cere traditia, trebuie sa va imbracati mai gros, pentru ca noaptea este rece si ploaia va accentua senzatia de frig.

Ar fi pacat ca, din neglijenta ori din prea multa incredere in organismul pe care-l credeti imun la imbolnaviri, sa raciti.

De regula, slujba de Inviere are loc noaptea, afara, o parte, si apoi in biserica, unde nu se stie daca va fi facut focul. Nimeni nu-si doreste, de Sarbatori, sa se pricopseasca cu dureri in gat, o viroza ori dureri articulare care, in aceasta perioada, sunt destul de frecvente.

La slujba de Inviere nu se face parada modei si noaptea nimeni nu sta sa-l judece pe celalalt cum e imbracat. In loc de un pulover gros, puneti, peste maiou, o camasa de corp subtire, o bluza subtire pe gat si un pulover subtire. Nu va va fi prea cald, nu va temeti. Peste toate imbracati o geaca mai lunga, eventual si cu gluga si-n acest caz nu mai trebuie umbrela.

Daca aveti de gand sa mergeti la biserica din cimitir, asa cum procedeaza foarte multi credinciosi, care, de obicei, se afla undeva, la marginea orasului, in camp deschis, acolo va fi si mai frig si va bate si vantul. Asa ca luati si o caciula mai subtire sau aparatoare de urechi si o esarfa ori un fular. Va va prinde bine.

Alegeti o incaltaminte cu talpa groasa, dar comoda si care sa nu fie stramta. Tineti cont de faptul ca in bisericile ortodoxe se sta mult in picioare. Puneti doua perechi de sosete subtiri in loc de una groasa, pentru ca piciorul transpira si sa nu va fie frig.

Mai presus de moda si de dorinta de a arata foarte bine intr-o imprejurare care presupune decenta si smerenie trebuie sa fie sanatatea. E neplacut ca in zi de sarbatoare, cand toata lumea se simte bine si petrece cu familia, prietenii sau invitatii, unii sa stea sa boleasca si asta pentru ca nu si-au luat masurile necesare de a se imbraca mai gros in noaptea sfanta a Invierii.

Pentru ziua de duminica, prima zi de Paste, meteorologii anunta ploi pe tot cuprinsul tarii si ziua temperaturi de pana la 20 de grade, normale pentru perioada in care ne aflam.

Sa avem sarbatori cu lumina in suflete si sanatate!

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#noaptea Inviere haine, #vreme noaptea Inviere, #traditii Inviere , #haine
Comentarii