Cum sa mentii hainele ca noi mult timp

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 12:41
5239 citiri
Cum sa mentii hainele ca noi mult timp

Orice persoana, femeie sau barbat, nu poate rezista atunci cand vede o haina foarte frumoasa, pe care si-o doreste mult. Din pacate, unele dintre obiectele preferate de vestimentatie se strica mult prea repede, din cauza ca nu stii cum sa le ingrijesti asa cum trebuie.

Pentru a salva bani, dar si pentru a te bucura cat mai mult de hainele tale, iata ce este bine sa faci, conform Money.Msn :

Indeparteaza petele urgent: petele sunt inevitabile si apar atunci cand te astepti mai putin, asa ca este bine sa ai mereu cu tine un creion special de indepartare a lor si cum ajungi acasa sa le speli. Dupa ce le scoti din masina vezi daca urmele s-au luat in totalitate, iar daca nu, spala-le din nou. Cu cat o pata sta mai mult pe o tesatura, cu atat se va curata mai greu.

Citeste cu atentie eticheta inainte sa speli o haina, caci fiecare are particularitatile ei si de multe ori este greu sa iti dai seama de ce tip de ingrijire are nevoie fara lamuriri speciale. Daca pe o bluza scrie ca se curata doar pe uscat, nu asuma ca nu pateste nimic daca o bagi in apa, caci cel mai probabil o vei strica.

Imparte si cucereste: sortand hainele inainte de a le spala nu numai ca vei proteja culoarea, dar si materialul. Fermoarele, nasturii care se pot agata sau diverse ornamente trebuie tratate cu atentie, caci in vartej pot rupe alte haine mai sensibile.

Pune-le in pungi speciale: cumpara pachete speciale in care sa pui hainele mai sensibile in masina, astfel incat sa nu fie alterate de celelalte. In plus, sosetele sau hainele de bebelusi sunt mai usor de adunat apoi, scapand de riscul de a ramane fara pereche.

Mai putin e mai bine: nu pune foarte mult detergent si balsam, caci asta nu este intotdeauna bine. In timp, detergentul ramane imbibat in tesatura si o lasa lipsita de viata, incarcata.

Pune mai putine haine la spalat: nu este bine ca masina sa fie plina pana la refuz de haine, caci materialele se freaca intre ele, fapt ce le face sa se deterioreze mai repede. In plus, ele nici nu se mai clatesc la fel de bine.

Ai grija la apa: pentru unele materiale, apa prea calda nu este buna, micsorand hainele. Din nou trebuie sa citesti cu atentie eticheta si sa verifici acest aspect.

Inalbitorul: foloseste-l cu mare grija si foarte putin, caci se numara printre cele mai periculoase substante in ceea ce priveste rezistenta hainelor in timp. Sub nicio forma acesta nu trebuie sa intre in contact cu hainele inainte sa fie bine dizolvat in apa.

Calcatul hainelor: trebuie sa ai mare grija la temperatura pe care o alegi si daca materialul suporta calcatul. Uneori este mai bine sa le pui la uscat bine intinse, pentru a evita o trauma in plus pentru tesatura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sfaturi spalat haine, #sfaturi mentinut haine, #haine noi ingrijire, #haine ingrijire optima , #haine