Ideea originala a unei avocate: Si-a pus tablourile pe esarfe Interviu

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 08:14
13502 citiri
Ideea originala a unei avocate: Si-a pus tablourile pe esarfe Interviu
Foto: Marie Nouvelle

Maria Dermengiu, cea care este in spatele brandului "Marie Nouvelle", a lasat o cariera in avocatura pentru o pasiune, pictura. E drept ca si din aceasta a reusit sa faca o afacere, fiind "o femeie cu suflet de artist si minte de antreprenor".

De unde acest curaj si cum i-a venit ideea de a-si pune tablourile pe esarfe ne-a spus intr-un interviu acordat Ziare.com.

Ati renuntat la o cariera in avocatura pentru arta. E un domeniu inchis complet?

Am renuntat la avocatura pentru a-mi urma vocatia. Este si va ramane insa un domeniu ce mi-a modelat gandirea, perceptia si care imi este foarte util in continuare. A avea un background in stiinte juridice este un castig.

Pictura e un domeniu pentru care v-ati pregatit in scoala?

Pictura am descoperit-o mai intai ca autodidact si apoi am urmat cursurile Scolii de Arte Bucuresti. Sporadic, este adevarat, pentru ca eu deja practicam si aplicam ceea ce invatasem prin descoperire intuitiva. Am fost acceptata pe baza dosarului la Universitatea de Arte din Londra, dar am ramas in tara urmandu-mi chemarea aici, pe plan local.

Cand ati inceput sa pictati? Va mai amintiti care a fost prima piesa creata de dvs si vanduta? Eventual si cu ce pret?

Am inceput sa pictez de mai bine de 4 ani si prima expozitie mi-a fost organizata de o fosta profesoara de la Belle Arte, care a vazut ceva in mine si a decis sa ma incurajeze astfel.

Tot ceea ce am pictat atunci s-a vandut. Aceasta a fost ceea mai mare incurajare de care aveam nevoie.

Tudor Plaiesu, artistul care picteaza dumnezeieste cu vin (Galerie foto) - Interviu

Declarati la un moment dat "Sunt o femeie cu suflet de artist si minte de antreprenor". Reusiti sa va intretineti din arta sau aveti si alte surse de venit?

Ma intretin exclusiv din arta si arta aplicata, adica din business-ul dezvoltat ca un derivat al artei create de mine.

Cat si-au pus amprenta locurile in care v-ati preumblat asupra creatiilor dvs? Ce tara, ce cultura v-a influentat cel mai mult?

A avea sansa de a calatori cred ca este cel mai mare dar pe care l-am primit. Tot ceea ce iti stimuleaza simturile si te impinge sa iesi din zona ta de confort are un impact pozitiv pe termen lung.

Fiecare loc vizitat si-a lasat o amprenta vizuala si nu numai asupra mea si mi-a format noi conexiuni neuronale pe care le-am folosit din plin mai tarziu.

Ati urmat scoala primara in Australia. Care e cea mai pregnanta amintire de acolo?

Cea mai pregnanta amintire de acolo a fost deschiderea fabuloasa de pamant - de la ocean si plajele sale (stateam la 5 minute de Bondi Beach) la intinderile mari de desert si orasul Sydney, atat de frumos creionat arhitectural.

Practic, sunteti creatoarea unor esarfe - tablouri unice. Cum v-a venit aceasta idee si cine sunt cumparatoarele?

Intr-adevar, tablourile sunt unice. Nu repet doua la fel. Insa esarfele sunt create prin niste procedee specifice imprimarii tehnologice moderne, astfel incat sa reziste in timp si sa devina o piesa chic, de design, a unui artist ce creeaza arta sa numai pe panza si nu in calculator.

Ideea a venit firesc, ca urmare a dorintei mele de a aduce arta cat mai aproape de iubitorul de arta si nu numai. S-a nascut "Marie Nouvelle", in esenta un proiect de arta aplicata ce reprezinta legatura dintre artist si publicul larg prin intermediul transpunerii vizualului in produse ce fac accesibila aceasta legatura. Se formeaza cercul - prin produsele "Marie Nouvelle" ii aduc inapoi la sursa - arta vizuala.

Cumparatoarele sunt femei frumoase, cu suflet de artist si ele, iubitoare de design si finete in ceea ce aleg sa poarte sau sa se inconjoare. Bloggeri de succes, femei de cariera, oameni din indutria creativa, care inteleg cel mai bine valoarea unui lucru creat de la zero, jurnalisti si oameni de presa.

Pentru a ajunge la produsul finit, esarfa-tablou, e un proces lung? In ce consta acesta?

Nu este un proces lung, ci unul complex, in care matasea este mai intai tratata, apoi imprimata, iarasi tratata culoarea si in final croita si ambalata.

Creatiile dvs au ajuns pe piata de afara? Cum au fost primite?

In vara aceasta am semnat doua acorduri importante pentru mine, unul cu America, in care voi avea reprezentata in Los Angeles, si al doilea acord este intrarea pe o platforma de branduri cu acces in Europa si nu numai, sub umbrela careia am speranta sa cresc mult mai mult decat am reusit sa fac de una singura pana acum.

De cand am lansat brandul "Marie Nouvelle", acum doi ani, am dezvoltat relatii cu cumparatori privati in Europa si stiu ca tot ceea are de oferit brandul a fost si este foarte bine primit.

Spuneati la un moment dat ca produsele create de dvs satisfac nevoia de frumos. Au romancele aceasta nevoie, si-o mai respecta?

Toti avem aceasta nevoie si este marele meu beneficiu sa pot crea ceva de care altii sa se poata bucura.

Vedeti cu alti ochi, poate, felul in care se imbraca femeile din Romania. Cum l-ati descrie, eventual comparativ cu cel al femeilor din alte tari?

Femeile din Romania sunt cochete si pedante. Vorbesc de media de varsta 25 - 45 ani. Se ingrijesc mult de felul in care arata si sunt percepute. Indiferent de venit, isi creeaza un stil propriu. Imi plac mult si le admir ca nu au indiferenta fata de mediul in care traiesc.

Fotografii: Marie Nouvelle

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Marie Nouvelle esarfe tablou, #esarfe pictate manual, #Maria Dermengiu Marie Nouvelle, #Maria Dermengiu interviu , #haine