Milenium Shopping dezvaluie ce trebuie luat in considerare pentru inceperea unei afaceri cu haine second-hand

Advertorial
Joi, 14 Aprilie 2016, ora 13:39
97071 citiri
Milenium Shopping dezvaluie ce trebuie luat in considerare pentru inceperea unei afaceri cu haine second-hand

Magazinele de imbracaminte second hand pot oferi potentialilor proprietari o multime de beneficii, din moment ce chiar inceputul dezvoltarii afacerii implica costuri de pornire extrem de mici, comparativ cu un magazin de imbracaminte traditional.

Asadar, shop-urile cu haine second hand au tendinta sa se dezvolte din ce in ce mai mult in zilele noastre, dat fiind faptul ca lumea de astazi trece printr-o criza economica destul de serioasa.

Astfel, avand in vedere ca deschiderea unei afaceri in jurul ideii hainelor second hand are la baza o multime de avantaje, in primul rand, proprietarul magazinului va avea nevoie de un importator de haine, lucru ce poate fi gasit la Milenium Shopping, o companie ce are ca scop principal de activitate importarea, sortarea si comercializarea imbracamintei de tip second hand, adusa din marile state europene.

Cu toate ca exista o multime de avantaje de care proprietarul unui astfel de shop va beneficia ulterior, trebuie sa se ia in considerare o serie de aspecte cu o importanta mare, fara de care afacerea nu ar putea functiona optim.

Asadar, Milenium Shopping, unul din cei mai mari importatori de haine second hand din tara, cu un import de peste 200 de tone de haine pe luna, dezvaluie care sunt pasii de care trebuie sa se tina cont atunci cand se doreste deschiderea unei astfel de afaceri.

Ce trebuie luat in considerare in vederea deschiderii unui shop cu haine second hand?

1. Costurile implicate

Atunci cand proprietarul decide ca va deschide o astfel de afacere, acesta trebuie sa se gandeasca, in primul rand, la chiria si utilitatile ce trebuie platite in fiecare luna.

De asemenea, pentru ca afacerea sa nu fie un adevarat esec, proprietarul trebuie sa ia in considerare si angajarea a unul sau doi oameni - care, la randul lor, implica taxe sau alte costuri catre stat.

2. Locatie

In urma cercetarii in detaliu a aspectului demografic din zona, proprietarul se vede nevoit sa aleaga o locatie care sa fie cat mai aproape si mai in vazul lumii. Pe de alta parte, avand in vedere ca tehnologia si Internetul ne ofera posibilitati fara margini, dar si pentru a se reduce costurile unei chirii, proprietarul de shop ar putea lua in considerare desfasurarea activitatii afacerii doar in mediul online - pe aceasta cale, Internetul asigura sansa de a se construi un nume de brand solid, astfel ca si recunoasterea capitalului nu va inceta sa apara.

3. Cunoasterea clientilor

La fel ca in orice alt business, atunci cand se deschide o afacere cu haine second hand, proprietarul este nevoit sa identifice care ar putea fi posibilii clienti. Acest lucru este extrem de important, deoarece clientii targetati sunt cei care vor dicta strategia de marketing, dar si pozitia afacerii, astfel incat shop-ul sa castige cat mai multa vizibilitate in ochii clientilor.

De exemplu, se poate opta pentru o piata cu haine specifice trend-ului actual, pe culori, pentru copii, pentru femei etc.- pe scurt, ideea este ca afacerea sa fie cat mai nisata, astfel incat sa prinda cat mai bine la clienti.

4. Strategia de marketing

Un magazin de imbracaminte second hand nu cere proprietarului sa apeleze la o strategie de publicitate agresiva pentru a-si scoate in evidenta afacerea. De altfel, marketingul reprezinta categoria in care se descopera cat de important e clientul.

De exemplu, o strategie eficienta de marketing ar fi cea descrisa de donarea hainelor catre copiii nevoiasi, la sfarsit de saptamana, lucru care va echilibra balanta in favoarea comerciantului.

Imbracamintea second hand in contextul social global

Industria hainelor second hand constituie o piata globala de comert si de consum, ce are o istorie destul de lunga si care a intampinat o multime de schimbari, datorita fluctuatiei gusturilor oamenilor fata de moda.

Asadar, comertul cu haine second hand si-a extins enorm puterea economica si domeniul de aplicare de la nivel mondial, cifra de afaceri din acest sector dublandu-se intre anii 1991 si 2004, in urma cresterii cererii fata de haine cu pret mai scazut.

Asadar, la inceputul secolului XXI, domeniul hainelor second- hand a inceput sa devina o specialitate de nisa de piata - de export in principal - in multe state Occidentale, in timp ce in tarile Est Europene importarea hainelor second hand a inceput sa reprezinte o adevarata sursa de imbracaminte.

In context global, cel mai mare exportator de haine second hand este reprezentat de Statele Unite ale Americii, urmat de Marea Britanie, Germania si Olanda - potrivit Organizatiei Natiunilor Unite.

De cealalta parte, cele mai importante state importatoare de haine second hand sunt cele din Africa Subsahariana, Asia de Sud-Est si America Centrala.

Pe de alta parte, tot in urma datelor furnizate de ONU, se pare ca statele din Europa de Est importa aproximativ 20% din totalul hainelor tranzactionate de la nivel global.

Analiza legaturii dintre imbracaminte si oameni

Atunci cand comerciantii si furnizorii discuta despre industria hainelor second hand, acestia trebuie sa ia in considerare legaturile ce se formeaza intre oameni si haine - lucru care se schimba in mod constant.

Asadar, aceste idei au menirea de a "imblanzi" logica de piata si semnificatia produselor din acest domeniu, cu scopul de a se aduce un statut mai ridicat si o valoare mai mare hainelor.

Aceasta formula de succes este pusa in aplicare si de importatorul de haine Milenium Shopping, care combina articolele de imbracaminte de mana a doua in stiluri, cu scopul de a afisa cunoasterea practicilor vestimentare adoptate de oameni.

Cu alte cuvinte, Milenium Shopping este o companie ce comercializeaza haine engros online, care servesc pentru identitatea personala a clientilor.

Procesul de export si import a hainelor second hand nu inceteaza niciodata. Asadar, articolele de imbracaminte care nu sunt vandute, au iesit din tendinte sau au fost purtate cel putin odata, devin o optiune excelenta de dezvoltare a unei afaceri solide, cu rezultate imediate, fara prea mult efort.

Tendintele si importanta imbracamintei second hand

Trebuie notat faptul ca numerosi oameni isi schimba gusturile vestimentare in mod constant, odata cu aparitia noilor tendinte de pe piata.

In acest sens, mai degraba decat sa se achizitioneze haine noi din magazinele traditionale - ce vin si cu un pret mai ridicat -, oamenii prefera sa apeleze la serviciile oferite de un shop cu imbracaminte second hand, si asta datorita preturile avantajoase, dar si a calitatii materialelor ce insotesc diverse piese de imbracaminte.

Ce are la baza industria imbracamintei second hand?

Pe scurt, calitate ridicata la un pret scazut. In plus, sansa oamenilor de a-si schimba hainele in functie de tendintele actuale este mai ridicata, lucru datorat pretului competitiv fata de cel oferit de marile brand-uri producatoare de haine din lume.

Comparativ cu alti importatori de materiale textile second hand ce isi desfasoara activitatea pe piata romaneasca, Milenium Shopping devine solutia excelenta, deoarece pune la dispozitia clientilor ce isi doresc sa dezvolte o afacere bazata pe comercializarea imbracamintei second hand, haine engros online, la preturi ideale, oferind proprietarului un avantaj in fata concurentilor de pe piata din locatia unde se va desfasura activitatea.

"Calitatea produselor noastre, dar mai ales pretul la care le achizitionati de la noi, va ofera un avantaj clar in fata tuturor concurentilor din orasul dumneavostra. Va punem la dispozitie haine de dama - cu fuste si rochii, accesorii, geci; imbracaminte pentru barbati si pentru copii, la cele mai bune preturi", sustine echipa Milenium Shopping.

Are sectorul vestimanetar un impact asupra mediului?

Bineinteles! Asa cum era de asteptat, importanta hainelor trece dincolo de cultura, timp si frontiere. Indiferent ca se discuta de moda din prezent sau cea de acum 100 de ani, ceea ce oamenii aleg sa poarte are sens diferit pentru fiecare individ in parte.

Cu alte cuvinte, hainele indica ce fel de indivizi suntem, personalitatea noastra, avand puterea sa ne descrie si ca societate, iar din acest motiv, antropologii numesc hainele ca fiind o "piele sociala".

Insa, pusi in fata schimbarilor climatice ce afecteaza intreaga lume la ora actuala, are rost sa ne intrebam: hainele pe care le purtam contribuie la accentuarea schimbarilor? Da!

Industria textila reprezinta un poluator imens in lume, cu emisii de carbon importante din punct de vedere cantitativ, sa nu mai mentionam de resursele umane ce depun un efort foarte mare pentru realizarea hainelor.

De aceea, reciclarea - adica achizitionarea de haine second hand - reprezinta o solutie ideala, care contribuie la mentinerea sustenabila a mediului inconjurator.

Ca si natiune, noi, romanii, iubim hainele, si suntem in stare sa cheltuim o multime de bani, in fiecare an, pe imbracaminte. Asadar, intr-un context social si de mediu, reciclarea hainelor, si implicit optarea pentru achizitionarea de haine second hand, reprezinta o modalitate perfecta de protejare a planetei.

Milenium Shopping lucreaza la incurajarea oamenilor de a trece la o astfel de practica, in contradictie cu cele cumparate din magazinele traditionale, oferind calitate la preturi excelente, adoptand principiul de "extindere a sperantei de viata a hainelor"- lucru ce contribuie la reducerea de pana la 10% a emisiilor de carbon.

Asadar, atunci cand se opteaza pentru achizitionarea de haine second hand, oamenii nu numai ca beneficiaza de imbracaminte ieftina la calitate buna dar, pe aceasta cale, isi vor extinde perioada de viata cu cativa ani in plus.

Magazinele de tip second hand au o importanta destul de ridicata in vietile romanilor, din moment ce achizitionarea hainelor din astfel de shop-uri nu se ridica la preturi foarte ridicate, practicate in cadrul magazinelor mari de comercializare a hainelor.

In plus, prin achizitionarea hainelor second hand, are loc procesul de reciclare a acestora - lucru ce trece neobservat de catre cumparator in momentul achizitionarii hainelor - reducand, in mod indirect, productia masiva de haine de la nivel mondial.

Milenium Shopping ofera calitate la pret mic

Cu un interes destul de ridicat fata de calitatea hainelor pe care romanii aleg sa le poarte, Milenium Shopping si-a dezvoltat activitatea in jurul acestei idei, asa ca astazi este unul din cei mai mari importatori de haine second hand din Romania:

"Societatea comerciala Milenium Shopping S.R.L. a fost infintata in anul 2002 si are ca principal obiect de activitate importul, sortarea si comercializarea hainelor second hand.

Beneficiind de un management profesionist ne-am dezvoltat continuu, iar in prezent ne desfasuram activitatea cu un efectiv de peste 80 angajati si realizam un import de peste 200 de tone de haine second hand pe luna.

Hainele second hand provin din Germania - din zona Frankfurt, Austria, Olanda, acestea fiind colectate numai din cartierele locuite de persoane cu venit mediu sau peste mediu.

Produsele noastre sunt sortate iar apoi ambalate in depozitele societatii din localitatea Uricani, Jud. Hunedoara, urmand a fi puse la dispozitia clientilor nostri care au magazine de desfacere pe tot teritoriul Romaniei", declara echipa Milenium Shopping.

De ce Milenium Shopping este cea mai buna optiune?

Datorita faptului ca societatea in care traim este bazata pe consum, una din cele mai bune modalitati de a se economisi bani de pe urma achizitionarii de haine, dar si de a imbunatati calitatea mediului inconjurator, se datoreaza produselor unice aflate intr-un shop ce comercializeaza haine second hand.

Asadar, Milenium Shop prezinta motivele care ar trebui luate in considerare si care pot face o diferenta uimitoare in contextul achizitionarii de haine:

1. Accesibilitate - in medie, hainele oferite de un shop second hand au un pret cu aproape 50% mai mic fata de cele noi;

2. Stil unic - intr-un magazin second hand, iubitorii de moda care isi doresc sa fie unici din punct de vedere vestimentar pot fi siguri ca nimeni altcineva nu va avea aceeasi piesa de imbracaminte ca a sa;

3. Calitate - pe aceasta cale, este mai usor sa se identifice calitatea, fiind o modalitate practica si accesibila de achizitionare a hainelor;

4. Prietenos cu mediul - cumpararea de haine second hand contribuie la reducerea cererilor de fabricatie a altor piese de vestimentatie noi, pe aceasta cale salvandu-se Pamantul de a mai fi supus unor noi procese de poluare.

Cu o experienta de peste 20 de ani de zile, compania Milenium Shopping este constienta ca una din cele mai bune optiuni de economisire de bani, dar si de protectie a mediului, este cea prin care oamenii apeleaza la serviciile unui magazin second-hand, deschiderea unei afaceri in acest domeniu avand un impact benefic asupra economiei locale si a bunastarii populatiei.

In acest sens, serviciile profesionale, calitatea produselor puse la dispozitia clientilor, dar si preturile mici, pot fi gasite in mediul online pe pagina oficiala a companiei, la adresa web www.mileniumshopping.ro, cel mai avantajos loc de achizitionare a hainelor second hand engros.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#haine second hand Germania, #magazin second haine, #import second hand haine , #haine