Moduri atipice de a sterge petele de pe haine in perioada sarbatorilor

Luni, 02 Ianuarie 2012, ora 18:11
9251 citiri
Moduri atipice de a sterge petele de pe haine in perioada sarbatorilor

Uleiul este o problema din multe puncte de vedere, atat alimentar, al pretului care creste pe zi ce trece, dar si din cauza ca odata ce cade pe haine, ciment, diverse tesaturi si suprafete, formeaza o pata care este foarte greu sau chiar imposibil de scos.

Exista, totusi, cateva modalitati prin care poti face ca aceste urme sa dispara aproape ca prin minune, conform Wise Bread. Tine cont, insa, de faptul ca o pata iese mai usor daca abordezi problema fara amanare.

Amidon din porumb si detergent de vase

Pune tesatura afectata pe o suprafata plana si presara o cantitate suficienta de amidon de porumb pentru a acoperi pata, lasand sa actioneze pret de 30 de minute sau chiar o ora. Dupa aceea, pune putin detergent de vase si foloseste buricul degetelor pentru a freca delicat. Dupa aceea clateste cu apa si usuca.

Fixativ

Chiar daca nu folosesti fixativ pentru a-ti aranja parul, intotdeauna este bine sa ai un tub prin casa, in cazul in care se intampla sa-ti murdaresti vreo haina. Pur si simplu presara solutia pe ulei si vei vedea ca inca din prima incercare va lua destul de mult din depunere. Repeta de cate ori crezi ca este necesar.

Sampon

Este normal sa te gandesti ca samponul ar putea sa curete si mizeria de pe haine, din moment ce el este destinat curatarii parului. Pur si simplu pune putina solutie acolo unde este nevoie, freaca putin si apoi clateste cu apa. Daca samponul este pentru par gras, cu atat mai bine.

Amidon de porumb si solvent pentru curatare uscata

Aplica amidon de porumb pe pata si lasa sa actioneze intre 30 si 60 de minute, dupa care foloseste un solvent special de curatare uscata a tesaturilor, care se gaseste in orice supermarket sau la magazinele specializate in produse de curatenie. Pune sub materialul murdar un prosop care sa absoarba uleiul.

Coca Cola

Cola Cola are multe utilizari in ceea ce priveste curatenia, una dintre ele fiind scoaterea petelor de pe tesaturi. Nu trebuie sa-ti faci griji ca bautura va murdari si mai mult haina, caci acest lucru nu se va intampla. Pune sucul pe pata si lasa sa actioneze 1-2 ore, dupa care spala si usuca.

Coca Cola este buna si pentru indepartarea uleiului cazut pe scari sau pe aleile de ciment. In acest caz, trebuie lasat sa actioneze in jur de 8 ore.

Gel de aloe vera

Gelul de aloe vera nu este bun doar pentru tratarea ranilor si migrenelor, ci si pentru indepartarea mizeriei nedorite de pe diverse materiale. Foloseste-l ca si cum ar fi un sapun si vei vedea imediat rezultatele.

Detergent de vase

Mai ales in cazul in care pata nu a fost lasata sa se odihneasca prea mult, ea va fi foarte usor scoasa cu detergent de vase, datorita capacitatii acestuia de a lupta cu grasimile.

Fosfat de trisodiu (TSP)

Acesta este bun in cazul cimentului si peretilor, atunci cand ai un accident si iti cade sticla de ulei, stropind peste tot in jur. Se gaseste sub forma de praf sau tablete care se topesc in apa. Poti gasi substanta la orice magazin de chimicale, insa este nevoie sa-ti protejezi mainile cu manusi atunci cand aplici.

Amesteca 30 de grame de TSP cu o jumatate de cana de pudra de talc si o cana de apa calda. Se va forma o pasta care trebuie aplicata pe suprafata afectata, unde va fi lasata pana se intareste. Indeparteaza, apoi, si repeta procedeul daca este nevoie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#curatat pete solutii, #pete stergere sfaturi, #curatat pete haine, #pete haine indepartare, #trucuri indepartare pete , #haine