Spune-mi ce culoare are tenul tau ca sa iti spun cum sa te imbraci!

Marti, 11 Mai 2010, ora 12:06
16860 citiri
Spune-mi ce culoare are tenul tau ca sa iti spun cum sa te imbraci!
Foto: Arhiva

Cand vine vorba de felul cum ne imbracam, noi barbatii avem doua mari provocari: nu stim sa asortam hainele intre ele si nu stim cum sa alegem culorile care ne avantajeaza.

Femeile fac aceste lucruri din instinct, insa noua ne e aproape imposibil. Incercam sa asortam hainele cum putem insa, de cele mai multe ori, le combinam total aiurea.

Pentru ca noi nu avem instinct pentru asa ceva, nu ramane decat o singura solutie: sa ne documentam. Voi vorbi astazi despre ce culori ni se potrivesc in functie de ten si ... te asigur ca lucrurile nu sunt atat de complicate pe cat par!

www.FiiCuStil.ro

Exista doar trei tipuri de ten din punct de vedere al complexitatii (al nuantei): ten deschis, ten mediu si ten inchis la culoare. Fiecare are culori care-l avantajeaza si culori care il dezavantajeaza.

Nu trebuie decat sa le tii minte si sa probezi haine in acele culori data viitoare cand mergi la cumparaturi. Tine minte: prima data probeaza fara sa cumperi, pana iti formezi ochiul.

Mergi prin cat mai multe magazine si incearca cat mai multe haine. Ai timp ca a doua oara cand mergi prin mall sa mai probezi o data si abia atunci sa iei decizia de cumparare.

Sa vedem, asadar, care sunt culorile potrivite pentru tine.

Daca ai pielea deschisa la culoare ... atunci probabil ai parul blond, saten sau roscat. Pentru a crea contrast, incearca sa porti nuante inchise si sa eviti cu orice pret culorile tipatoare precum galben, rosu sau verde aprins.

Alege negru, gri inchis, verde inchis, albastru si maro inchis. Daca vrei sa porti alb, alege o nuanta mai inchisa.

Daca complexitatea pielii este medie ... am o veste buna pentru tine: poti alege o varietate mult mai mare de culori si nuante decat ceilalti din celelalte doua categorii.

Evita nuante apropiate de cele ale pielii tale. Scopul contrastului, chiar daca este unul mic, este acela de a scoate in evidenta fata.

Daca nuanta bluzei, a camasii sau a tricoului (a ceea ce porti in partea superioara) este prea apropiata de cea a pielii, ea va crea un efect ciudat de continuitate de la haina la fata, ceea ce nu isi are rostul.

Mergi pe albastru, verde, portocaliu, bej, roz. Evita maro inchis si gri.

Daca ai tenul inchis...

Poarta culori deschise pentru a atrage atentia asupra figurii. Privirea va urca de la hainele tale deschise la culoare si se va opri asupra fetei. Mergi pe alb, roz, galben, albastru deschis. Evita maro inchis. E ok sa porti negru pentru ca negrul a fost si va fi un simbol al elegantei, insa foloseste-l cu zgarcenie.

Un ultim sfat

Nu incerca sa mergi prea departe cu contrastul. Cand probezi haine esti liber sa incerci si alte culori decat cele recomandate, pentru ca e absolut necesar sa-ti formezi ochiul. De asemenea, nu uita ca, atunci cand alegi culorile pentru contrast, o faci in primul rand la hainele pe care le porti in partea superioara.

Contrastul se face in primul rand cu pielea fetei - blugii si pantalonii de stofa nu pot contrasta decat cu pantofii, cureaua sau bluza.

Iar daca esti serios vizavi de schimbarea stilului tau vestimentar si ai si timp liber, poti incerca sa probezi si haine in culorile pe care ar trebui sa le eviti.

Procesul de invatare va fi mai scurt si, cine stie, poate vei gasi exceptii la regulile de mai sus!

Articol realizat de Ovidiu G. Lazar

www.FiiCuStil.ro

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#haine barbati, #alege culoare haine ten , #haine