Pantofii curajoaselor, de-a lungul vremii (Galerie foto)

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 18:34
3760 citiri
Pantofii curajoaselor, de-a lungul vremii (Galerie foto)

Iubirea femeilor pentru patofi e binecunoscuta, nu in putine cazuri transformandu-se chiar in fetis. Si nu doar in cazul femeilor. Designeri de toate sexele s-au intrecut in a crea pantofi care de care mai fantezisti ori mai inalti, chiar ametitor de inalti.

Poate cel mai bun exemplu, dupa romanul Mihai Albu, despre care se stie ca a creat cei mai inalti pantofi, este raposatul Alexander McQueen. In scurta sa existenta, el luandu-si din pacate viata, a creat adevarate opere de arta pentru a-si incalta modelele.

El a dus incaltamintea la un alt nivel, la propriu, conform Life. Cu toate astea, la prezentarile sale de moda modelele nu au cazut, asa cum s-a intamplat la alte show-uri.

Nici in trecut nu se glumea cu extremele. Acesta pereche de pantofi chiar a fost cumparata, in 1973, dintr-un magazin din Tokio, iar cea care i-a purtat s-a inaltat instantaneu cu 51 de centimetri.

Ecologici, nu foarte scumpi, insa dificil de purtat. Asta nu l-a oprit pe acelasi Alexander McQueen sa creeze pantofi aproape imposibili de purtat, insa adevarate bijuterii pe podium.

Domnisoarele anilor '60 - '70 cu siguranta isi amintesc acest tip de saboti. Cei de fata au incaltat picioarele unui manechin, in cadrul unei prezentari sustinute la Londra.

Semn ca acest trend nu a disparut, ci a revenit cu si mai mare forta, e un show din 2010, unde un model defileaza tot in tantofi ametitor de inalti pentru Alexander McQueen.

Cea mai buna dovada ca inventivitatea nu se opreste la vesminte e acest tip de pantofi futuristi, dar care are la baza o idee destul de veche.

Christian Dior a gandit, probabil, ca sosetele vor face mai comozi pantofii creati de el, drept pentru care si-a incaltat modelele ca pe niste scolarite.

Inainte de a devei mamica, cantareata britanica Lily Allen era adepta senzatiilor tari, chiar daca asta insemna sa se catere pe niste tocuri ce altor femei le-ar fi taiat rasuflarea.

Greu de crezut, insa si femeile de la 1939 erau atrase de acest tip de incaltaminte, desi gama de culori era poate mai restransa, ele rezumandu-se la alb si negru.

Donatella Versace a fost in centrul atentiei purtand acesti pantofi la Saptamana Modei de la Londra, desi nu se afla pe podium.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#pantofi talpa inalta poze, #incaltaminte tip platforma, #pantofi talpa plata, #incaltaminte foarte inalta, #pantofi Alexander McQueen , #incaltaminte femei