Tocurile inalte - pro si contra

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 19:07
9648 citiri
Tocurile inalte - pro si contra

Tocurile inalte au ajuns sa fie o moda in saloanele de elita ale Parisului abia in secolul XVIII. Cei dintai pantofi cu toc inalt i-au purtat barbatii, acestia fiind atunci rasfatatii modei. Insa nu ei descoperisera tocurile.

Desi, asa cum se stie, populatia Egiptului antic umbla mai mult desculta, pe unele reprezentari murale datand din perioada anilor 3500 i.Hr, apar personaje apartinand claselor de elita - atat barbati cat si femei - incaltati in pantofi cu toc inalt.

Este probabil ca respectivii pantofi sa fi fost folositi numai la anumite ceremonii, rolul tocului fiind acela de a scoate in evidenta rangul persoanei, de a-i inalta statura in raport cu alti semeni sau de a da eleganta mersului.

Romanii si grecii foloseau sandaua; nu-si puneau problema tocului. In secolul XVI, Caterina de Medici si-a comandat pantofi excentrici, cu tocul inalt, dar exemplul n-a fost urmat si de alte distinse doamne.

Adevaratul succes a acestui tip de incaltaminte l-a inregistrat insa regele Frantei Ludovic XV, care a lansat moda tocului cui pentru barbati, preluat ulterior de femei si devenit brand, conform mixstuff.ru.

De atunci, tocul a evoluat devenind cand mai inalt, cand mai subtire, cand instabil si cat mai ciudat, ajungand la formele pe care le ia astazi. A reusit sa atinga incredibila lungime de 14 centimetri, cu care se lauda cele mai distinse case de moda.

Dezavantajele purtarii tocului inalt

In primul rand, asa cum majoritatea femeilor stiu, provoaca dureri la picioare. Poate nu le-ar provoca, daca respectivii pantofi ar fi purtati in permanenta, inclusiv acasa. Piciorul ajunge sa doara, daca il pui de fiecare data in postura de a purta alt tip de incaltaminte.

Cu un pantof sofisticat creste si riscul sa-ti fracturezi piciorul, in caz de accident.

Cine poarta asemenea pantofi doar din cand in cand are, cel mai probabil, un mers incontrolabil si nesigur.

In plus, purtarea unui astfel de pantof determina modificari irevesibile la nivelul articulatiilor tibio-femurale.

Avantajele tocului inalt

Creaza iluzia unei staturi mai inalte si a unei siluete mai zvelte. Deasemeni, un astfel de toc alungeste picorul, ii da eleganta, ii da acea forma ravnita de toate femeile care si-au facut un ideal din a avea un "picior frumos".

Femeile care poarta numar mare la pantof au ocazia sa dea iluzia unui picior mai mic purtand toc. In plus, muschii piciorului devin atragatori atunci cand sunt supusi exercitiului zilnic de a suporta miscarea complexa a piciorului incaltat cu un asemenea pantof.

In sfarsit, alura piciorului spriijinit pe tocul inalt defineste mai bine linia estetica a soldului, facandu-l atragator.

Verdict

Se pare ca sfaturile sunt inutile. Cui ii place tocul inalt il va purta idiferent de sfaturile primite. Cu atat mai mult cu cat inaltandu-se cu cativa centimetri, o femeie scunda se simte undeva "mai sus", eventual mai la inaltimea partenerului.

Daca, insa, dimpotriva, doamna are alura de handbalista, adoptarea tocului inalt este o eroare sigura.

Trebuie insa sa recunoastem ca exista si un factor subiectiv: daca doamna se simte bine cu un astfel de toc, merita sa-si faca placerea de a-l purta. Dar trebuie sa tina seama ca niciun barbat nu se indragosteste de tocul pantofului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#pro toc inalt, #contra toc inalt, #tocuri avantaj, #tocuri inalte dezavantaje , #incaltaminte femei