Cum ingrijesti mobila din lemn

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 20:35
4078 citiri
Cum ingrijesti mobila din lemn
Foto: Stock.xpert

Mobila din lemn este cel mai des intalnit accesoriu din toate casele. Noua sau veche, ea are nevoie de ingrijire corespunzatoare.

Nu este de ajuns sa stergi praful o data pe saptamana pentru a mentine mobila. Ca sa ai parte de ea cat mai mult timp este bine sa aplici si alte solutii. Trebuie sa ai in vedere faptul ca lemnul este vulnerabil la schimbarile de temperatura, lumina sau umiditate.

Nu folosi detergenti ieftini

Produsele dedicate ingrijirii lemnului sunt multe pe rafturile din magazine. Suntem tentati sa le luam pe cele mai ieftine, desi nu tot timpul aceasta este solutia cea mai buna pentru mobila noastra. Asigura-te ca produsele cu care cureti nu sunt foarte concentrate si nu contin amoniac care dauneaza pe termen lung.

Ce tip de lemn ai

Daca stii ce tip de lemn ai, iti va fi mai usor sa alegi produsele potrivite pentru curatare. Cel mai indicat este sa te interesezi de acest lucru chiar atunci cand iti cumperi mobila respectiva. Lemnul se comercializeaza in diferite compozitii. In catalogul firmei de unde ti-ai cumparat mobila cu siguranta vei gasi informatii detaliate despre ingrijirea acesteia.

Lumina soarelui, temperatura si umiditatea

Lumina directa a soarelui nu este buna pentru orice fel de mobila, tablou sau fotografie. Temperatura si umiditatea sunt esentiale cand vine vorba de mentinerea mobilei de lemn. Intr-o incapere cu umiditate ridicata, lemnul se umfla, absorband umiditatea.

O data pe an este bine sa apelezi la serviciile unui specialist pentru a lustrui lemnul.

Afla mai multe idei de decor de pe www.casa-gradina.ro

Sursa: Revista Casa si gradina

Text: Elena Draghici

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ingrijire mobila lemn, #ingrijire mobila veche lemn , #ingrijire plante