10 pasi pentru a fi mai fericita

Duminica, 09 Noiembrie 2008, ora 12:22
3712 citiri
10 pasi pentru a fi mai fericita

Fericirea se poate obtine si prin lucruri simple, aparent miore, pe care le poti face zi de zi, in orice moment. Chiar daca la o prima vedere s-ar putea sa le privesti cu scepticism, incearca-le si vei vedea ce rezultate senzationale poti obtine!

1. Nu incepe cu chestiile profunde

In loc sa te apuci de meditatie sau intrebari "adanci" despre tine insati, ai grija de necesitatile de baza - mergi la culcare la o ora normala, mananca atunci cand te simti infometata.

2. Poti sa te culci suparata<

Desi o vorba din batrani spune ca e bine sa spui ce ai pe suflet inainte sa te culci, studiile arata ca dimpotriva, atunci cand ai probleme minore de expus, e mai bine sa le tii in tine, altfel risti sa sporesti tensiunile si resentimentele.

3. Mimeaza fericirea

Daca te simti deprimata, impune-ti sa te comporti ca si cum ai fi fericita. Daca cineva te-a suparat, fa ceva dragut fata de acea persoana. Imediat, starea de spirit ti se va schimba si te vei simti mai fericita.

4. Realizeaza ca noutatea e binevenita

Schimbarea si noutatea sunt elementele-cheie ale fericirii. Creierul este stimulat de surprize si reactioneaza cu succes in circumstante neasteptate. Oamenii care fac lucruri noi - invata un joc, calatoresc in locuri necunoscute, sunt mai fericiti decat cei care fac acelasi lucru.

5. Nu trata depresiile cu o "mica placere"

In general, lucurile cu care alegem sa ne consolam nu sunt bune penru noi. Placerea dureaza un minut, insa sentimentul de vina si pierdere a controlului persista mult mai mult. Ar putea fi vorba despre cateva pahare de vin, cateva inghetate, cateva cumparaturi, cateva tigari....Mai bine ia o pauza si gandeste-te daca te vor face cu adevarat sa te simti mai bine.

6. Cumpara un pic de fericire

Nevoile noastre psihologice de baza includ sentimentul de a ne simti iubiti, protejati, buni la ceea ce facem si stapani peste viata noastra. Banii nu indeplinesc aceste cerinte, dar ajuta cateodata. Trebuie doar sa te gandesti la modalitati de a cheltui banii in asa fel incat sa fii mai mult timp in contact cu prietenii si familia; sa iti imbunatatesti sanatatea; sa lucrezi mai eficient; si sa ai experiente benefice.

7. Nu insista pentru cel mai bun

Cateodata suficient de bine este suficient. Nu e cazul sa te straduiesti sa gasesti cea mai buna varianta, nu merita nici timpul, nici energia ta. In nici un caz nu vei fi multumit cu decizia luata, gandindu-te in permanenta ca daca ai fi cautat mai mult poate ai fi gasit o varianta mai buna.

8. Fa sport pentru a-ti spori energia

Multi dintre noi sunt prea obositi ca sa mearga la sala sau sa mai faca o plimbare de 30 de minute la sfarsitul zilei. Insa, cateodata si 15 minute de efort fizic sustinut pot aduce mari beneficii organismului.

9. Nu te mai plange

Stii sentimentul ca, daca te opresti din cicaleala, sotul tau nu va face nimic in casa? Nu este adevarat. Pe langa faptul ca probabil va face diverse lucruri prin casa, fericit ca nu te mai aude plangandu-te de una si alta, te ve simti si mai fericita pentru ca nu-ti mai induci sentimenul de nemultumire constanta. Nu te mai simti nervoasa si suparata si vei renunta, in cele din urma, sa-i mai bati la cap pe ceilalti, lasandu-I sa rezolve treburile in ritmul propriu.

10. Actioneaza

Fericirea nu este inascuta. Desi genetica joaca un rol important, cam jumatate din nivelul tau d efericire poate fi controlat. Reflecteaza la asta si fa pasi constienti pentru a-ti imbunatati viata.

Maria Ionescu

General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
Generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa, a publicat o „notă pentru președintele SUA”, în care subliniază cele mai presante probleme mondiale,...
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Pe măsură ce se apropie sezonul estival, este timpul să te pregătești pentru respectarea regulilor esențiale ale etichetei la plajă. Spațiul personal: Încearcă să-l respecți Julie...
#fericire, #sfaturi, #reguli, #sport , #intalniri