10 semne ca ar trebui sa-ti dai demisia

Luni, 25 August 2008, ora 12:39
3596 citiri
10 semne ca ar trebui sa-ti dai demisia

Daca fraza "Imi place ceea ce fac, doar ca nu imi place locul meu de munca" iti suna familiar, atunci situatia s-ar putea sa fie mai grava decat iti imaginezi.

E de ajuns ca atmosfera de la serviciu sa fie deprimanta si colegii deloc comunicativi pentru ca si cel mai bun job sa devina unul de cosmar. Reporterii de la aol.com au identificat 10 semne care ar putea anunta o apropiata demisie. A ta.

1. Colegii sunt enervanti. Toata lumea te distrage sau este peste masura de indiscreta. Cum sa poti obtine randament maxim cand toti iti stau in cale?

2. Atmosfera este toxica. Daca de mai bine de un an te plangi in mod constant de atmosfera de la birou, de lipsa de etica sau morala, atunci, cu siguranta, nici macar gaselnitele feng shui ne te pot ajuta.

3. Esti extenuat din punct de vedere mental la finalul unei zile de munca. Stresul afecteaza productivitatea si favoriza aparitia apatiei. In plus, poate avea efecte negative asupra sanatatii tale. Merita?

4. Seful tau este un cosmar. De relatia cu seful depinde, de cele mai multe ori, succesul personal pe plan profesional. Nu e o solutie sa astepti ca seful tau, pe care, din diferite motive, nu-l poti suporta, sa fie concediat sau mutat. Mai bine, schimba macazul!

5. Te uiti la ceas din 10 in 10 minute. Faptul ca te uiti la ceas la fiecare cateva minute ar putea insemna ca nu iti place ceea ce faci, ca te plictisesti sau ca responsabilitatile pe care le ai nu sunt indeajuns de multe ca sa te tina in priza. Solutia: hotaraste tu care este problema, inainte sa fii impovarat de responsabilitati pe care nu le poti duce.

6. Nu esti respectat. Ideile tale nu sunt luate in serios, nu exista oportunitati de avansare, seful te ignora. Nu ti se da sansa de a participa la cursuri de specializare si nu esti invitat sa iei parte la proiectele-cheie ale companiei. Si, atunci, de ce te incapatanezi sa oferi companiei timpul, energia si ideile tale marete?

7. Colegii se comporta ca niste animale. Traiesc pentru ei si numai pentru ei. Te irita. Te jignesc. Nu au maniere sau etica. Omit sa iti impartaseasca anumite lucruri, esentiale, de altfel, in asa fel incat esti pus in situatia de a nu respecta termenele-limita. In plus, esti oprit pentru a asculta la nesfarsit aceeasi tragedie amoroasa, in ciuda telefonului tau mobil, care se incapataneaza sa sune.

8. Nimeni nu comunica. Chiar daca pe holuri sau in birou se spun multe si nevrute, comunicarea adevarata lipseste cu desavarsire. Mail-urile raman fara raspuns, la fel si mesajele de pe casuta vocala. Toate acestea te pot costa pierderea clientilor si, in ultima instanta, a jobului.

9. Nu valorezi nimic in ochii celorlalti. Aproape jumatate dintre angajati (e drept, americani) nu se simt deloc apreciati, avand senzatia ca nu sunt decat un numar in cadrul companiei in care lucreaza. Recunoasterea este importanta, iar companiile carora le pasa implementeaza programe care dau de inteles angajatilor ca sunt valorosi.

10. Te simti sufocat. Daca tragi linie si observi ca petreci prea mult timp la serviciu, salariul ramane acelasi, iar viata personala are de suferit, e cazul sa iei masuri. Calitatea vietii pe care o duci determina, in final, fericirea ta. Gandeste-te ca, chiar daca nu-ti suporti sefii sau subordonatii, esti obligat, prin natura jobului, sa petreci mult timp cu ei. E prea mult?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful serviciilor de informații militare israeliene și-a dat demisia: ”Mă gândesc mereu la acea zi neagră”
Șeful serviciilor de informații militare israeliene și-a dat demisia: ”Mă gândesc mereu la acea zi neagră”
Șeful serviciului de informații militare israelien, generalul-maior Aharon Haliva, a demisionat după ce și-a asumat responsabilitatea pentru eșecurile care au permis Hamas să lanseze atacul...
Şeful Serviciului de informaţii militare din Israel demisionează după jumătate de an de la atacul Hamas din 7 octombrie FOTO VIDEO
Şeful Serviciului de informaţii militare din Israel demisionează după jumătate de an de la atacul Hamas din 7 octombrie FOTO VIDEO
Generalul Aharon Haliva, șeful Serviciului de Informaţii militare israelian, şi-a prezentat demisia din cauza responsabilităţii pe care o are în eşecul de a preveni atacul fără precedent...
#motive, #demisie, #semne , #intalniri