10 semne ca esti dependent de alcool

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 14:56
36980 citiri
10 semne ca esti dependent de alcool
Foto: Arhiva

Oamenii consuma alcool din multe motive, problema este ca acest lucru poate duce la alcoolism. Citeste in continuare care sunt primele semne ale alcoolismului.

Esti pe punctul de a deveni alcoolic daca nu poti face nimic fara sa consumi alcool, o persoana normala nu simte nevoia de alcool pentru a reusi sa faca ceva. De asemenea, daca esti constient de faptul ca alcoolul iti dauneaza sanatatii, vietii profesionale si vietii personale, insa nu poti renunta, este la fel de clar ca ai nevoie de ajutor, aminteste Buzzle.

De multe ori oamenii consuma alcool pentru a scapa de tristete. Ei vad consumul de alcool ca pe o modalitate de a uita de presiunea psihica, de dezamagire si/sau singuratate.

Reputatia ca bei cam mult trebuie sa iti dea de gandit. Daca mai multe persoane te catalogheaza drept un "betiv", nu trebuie sa te superi, ci sa incerci sa rezolvi problema.

Cauti tot timpul si in orice lucru un motiv pentru a bea. De exemplu, daca prietenii tai discuta despre organizarea unei petreceri, iar primul lucru la care te gandesti este daca o sa ai bautura de ajuns, este cazul sa iti pui un semn mare de intrebare.

Consumul ridicat de alcool poate avea efecte grave asupra creierului tau, ducand la schimbari ale comportamentului. O persoana dependenta de alcool se poate enerva foarte usor si poate deveni recalcitranta atunci cand nu bea.

Ai obiceiul de a ascunde alcool prin diferite locuri, astfel incat sa nu le gaseasca nimeni cunoscut? Atunci esti dependent de alcool.

Persoanele dependente de alcool obisnuiesc sa stea ore intregi in baruri si sa consume alcool incontinuu.

De asemenea, o persoana depedenta de alcool nu socializeaza cu colegii sai in pauze.

Iti poti da seama ca o persoana este alcoolica si dupa modul in care arata, deoarece acestea nu se mai ingrijesc de aspectul fizic sau de igiena.

Nu in ultimul rand, persoanele dependente de alcool vor avea probleme la locul de munca. Ele au tendinta sa dea vina pe altii atunci cand gresesc, lipsesc de la intalniri importante sau sedinte, si intarzie foarte des.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#semne aparitie alcoolism, #semne depdendenta alcool , #intalniri