Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

5 metode de a preveni dependenta copiilor de jocurile video

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 14:50
2228 citiri
5 metode de a preveni dependenta copiilor de jocurile video

Inca de la aparitia jocurilor video parintii s-au confruntat cu aceasta noua problema: cum sa procedeze astfel incat cei mici sa se bucure in liniste de aceasta minune tehnologica fara sa devina dependenti de ea.

Studiile arata ca tot mai multi copii petrec ore in sir in compania personajelor virtuale iar specialistii spun ca acest lucru le afecteaza serios dezvoltarea psihologica pe termen lung, scrie Game Pro.

Cum trebuie sa procedeze parintii? Exista metode de a tine sub control acest fenomen? Raspunsul este afirmativ.

Folositi-va de jocurile obisnuite

Dependenta de jocurile video apare in momentul in care copilul nu este stimulat sa aleaga si alte modalitati de distractie si de relationare sociala. Aratati-le celor mici ca si alte jocuri pot fi cel putin la fel de interesante si pot crea satisfactii similare. Incurajati-i in special sa practice diverse sporturi de echipa si sa petreaca tot mai mult timp in aer liber.

Rasplatiti-i

Televiziunea si jocurile video sau pe calculator reprezinta cele mai mari vicii cu care se pot confrunta copiii. Pentru a-i scapa de ele, utilizati dulciurile sau alte modalitati de rasplata in cazul in care cei mici se pot controla singuri si pot sta departe de ispita. De asemenea, puteti conditiona joaca pe calculator de efectuarea altor activitati. Veti constata ca timpul petrecut in fata televizorului se va injumatati.

Instituiti un program strict

Introduceti disciplina in viata celor mici, indiferent cat de greu va este. Acestia trebuie sa stie ca exista un timp pentru orice: pentru joaca, pentru lectii, pentru masa sau pentru alte activitati.Dependenta de jocuri se instaleaza doar daca cei mici nu au un program riguros de viata.

Iesiti impreuna

O plimbare in parc, o vizita la o familie de prieteni sau la bunici, o vizita la muzeu sau un spectacol de teatru sunt tot atat de multe si de bune ocazii de a-i desprinde pe cei mici din fata televizorului.

Discutati deschis

Fiti sincer cu copiii si discutati deschis despre problemele de sanatate pe care le pot avea daca petrec atat de mult timp stand inchisi in casa si intrand in contact doar cu personaje imaginare. De asemenea, incercati sa aflati de la ei care sunt motivele pentru care se refugiaza in fata televizorului. Tine doar de dumneavoastra sa ii ajutati sa depaseasca aceste probleme.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#dependenta jocuri video , #intalniri