Adu un colt de lume in dormitorul tau

Joi, 13 August 2009, ora 12:53
10230 citiri
Adu un colt de lume in dormitorul tau

Persoanele care adora calatoriile isi vor lua intotdeauna un mic suvenir, o fotografie sau un maruntis produs local, pentru a le aminti de locurile minunate pe care le-au vizitat.

Cei care isi doresc sa rupa un colt din acea lume si sa il aduca cu ei acasa trebuie sa stie ca pot transforma visul in realitate: decorandu-si dormitorul in stilul caracteristic locurilor pe care le-au vizitat.

Fie ca este vorba de simple decoratiuni sau de a transforma complet intreaga camera de dormit, puteti crea o "lume noua". Mai mult, de fiecare data cand veti intra in ea, veti simti ceva din aerul locurilor pe care le-ati vazut sau, de ce nu, pe care aspirati ca intr-o buna zi sa le vizitati.

Daca nu aveti insa idee despre ce inseamna sa aduceti tarile lumii in dormitorul vostru, publicatia online housetohome va da cateva idei:

Dormitor in stil spaniol

Un perete cu aspect de piatra, pictat in albastru si o draperie transparenta, care sa lase soarele sa intre in camera, creeaza o incapere primitoare. Pentru un stil inspirat, alege rama patului din fier aurit.

Dormitor in stil frantuzesc

Alegeti culoarea cea mai apropiata de "albastrul cerului" pentru peretii dormitorului si o pardoseala mai inchisa la culoare. Pentru un stil "french" cautati sa accesorizati cat mai mult camera, decorurile de tip floral fiind o excelenta alegere.

Dormitor in stil indian traditional

Ca sa aduceti India la picioarele voastre, folositi intens culoarea roz. Cuvertura de pat si pernele pot fi de un roz puternic, la care nu se pot asorta decat niste pereti de un alb imaculat, pentru a le mai "tempera" focul. Pentru a da continuitate temei, abajurul si covorul pot fi tot in nuante de roz.

Dormitor in stil indian modern

Pentru un dormitor cu accente indiene dar ceva mai moderne, puteti opta pentru mobilier de culoarea teiului, la care sa adaugati cateva elemente de nuanta portocalie. Nu vor lipsi corpurile de iluminat care fac trimitere la mestesugarii indieni si maiestia lor in prelucrarea metalelor.

Dormitor in stil indonezian

Stilul indonezian se bazeaza pe contrastul alb-mahon. Desi este un stil rece, este modern si impunator, mai ales daca "imbogatiti" atmosfera prin adaugarea unui pat cu baldachin.

Dormitor in stil georgian

Ca si stilul indonesian, cel georgian este lipsit de culoare. Elementele esentiale in decorul de acest tip sunt spatiul aerisit si lemnul clasic.

Jaluzelele sau perdelele trebuie sa fie si ele simple si deschise la culoare. Este un stil simplu si "curat", care emana eleganta si bun gust.

Dormitor in stil oriental

Rosul este culoarea pe care o impune acest stil. Ideal ar fi ca perdeaua si covorul sa fie de aceasta culoare, iar peretii in nuante deschise. Si nu uitati: mobilierul este cel care sugereaza bogatia!

Pictura este un punct focal al oricarei camere, cu atat mai mult intr-una care se doreste bogat ornamentata. Un scaun din lemn sau un fotoliu chinezesc sunt indispensabile.

Dormitor in stil marocan

Acest stil este unul romantic si gratios. Nuanta peretilor trebuie sa fie una calda, pala, de culoare corai, iar covorul de culoare rosie.

Din camera nu trebuie sa lipseasca o mica masa de lemn cu o oglinda si o fotografie care sa-ti aminteasca de concediu.

Dormitor in stil mediteranean

Acest stil presupune mult alb si elemente florale. Rama patului trebuie sa fie de nuanta deschisa, iar lenjeria cu imprimeu de levantica este cea mai adecvata. Pe un perete poate fi amenajat un raft pentru a depozita diferite obiecte decorative, iar camera trebuie sa contina neaparat si un tablou.

Dormitor in stil nautic

Ca sa iti aduci aminte de ultima vacanta pe mare, iti poti transforma dormitorul intr-un mic vas de croaziera. Peretii si podeaua din lemn, decoratiunile in bleumarin si rosu, in cel mai pur stil nautic, sunt perfecte pentru a reda atmosfera marina.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#decoratiuni dormitor, #stil dormitor, #dormitor vacanta , #intalniri