Ai probleme cu somnul? Afla cum poti scapa de ele

Vineri, 07 August 2009, ora 23:47
9038 citiri
Ai probleme cu somnul? Afla cum poti scapa de ele
Foto: Top News

Pentru persoanele care au probleme cu somnul, ora de culcare reprezinta cea mai stresanta parte a zilei.

In loc sa te intorci de pe o parte pe alta, citeste urmatoarele sfaturi pentru a putea adormi mai repede.

Fa exercitii de respiratie, te sfatuieste The Huffington Post.

Din cele mai vechi timpuri, tehnicile de respiratie au fost utilizate pentru a calma si echlibrul corpului si psihicului. Utilizeaza respiratia diafragmatica, cu pieptul nemiscat, si stabileste-ti cateva obiceiuri sanatoase de respiratie.

Bea cat mai mult ceai calmant. Exista foarte multe tipuri de ceaiuri calmante care iti vor pregati psihicul pentru un somn bun. O ceasca de ceai calmant inainte de culcare poate face minuni. Ai grija ca dupa ce bei sa te speli pe dinti - nu vrei sa dai peste alta problema.

Fa yoga inainte de culcare. Yoga relaxeaza sistemul nervos si te pune intr-o stare odihnitoare pentru somn. Dupa 20 de minute de yoga in fiecare seara te vei simti mult mai bine.

Fa-ti un program regulat de somn. Daca intr-o seara te culci la orele 23:00 si in urmatoarea la orele 19:00, o sa iti dai peste cap ritmul circadian si vei adormi mult mai greu. Incearca sa adormi si sa te trezesti la aproximativ aceleasi ore in fiecare zi.

"Trebuie sa ma bag la somn. Altfel voi fi o epava maine". Iti suna familiar? Nu te forta sa adormi. Cel mai rau lucru pe care il poti face atunci cand nu poti sa adormi este sa te fortezi. Gandeste-te ca pana la urma o sa adormi de la sine si o sa supravietuiesti a doua zi, chiar daca vei fi putin mai obosit.

Stai departe de ecranele luminoase inainte de culcare. Lumina care vine de la calculator sau televizor iti va face creierul sa creada ca este inca ziua. Inainte de culcare inchide luminile si fa tot posibilul pentru a avea cat mai mult intuneric in camera.

In acest mod vei adormi mai repede, pentru ca organismul tau asocieaza intunericul cu somnul.

Fa o baie fierbinte inainte de a te baga la somn. Apa calda relaxeaza muschii incordati. Baia iti va pregati corpul pentru un somn linistit. Daca vei adauga si cateva picaturi de ulei aromatic, rezultatul va fi mult mai bun.

Mai multe studii au demonstrat ca oamenii inactivi sufera de insomnie intr-un numar mai mare decat cei activi din punct de vedere fizic. Exercitiile reprezinta o modalitate perfecta de a te relaxa.

Asculta muzica linistitoare. Muzica linistitoare si frumoasa este o modalitate perfecta pentru a scapa de stresul produc in timpul zilei. Poti opta pentru muzica clasica, cea cu sunete din natura, harpa, muzica chinezeasca sau indiana.

Daca esti deranjat de vecinii galagiosi, de alarmele masinilor sau de copiii care tipa incontinuu, achitizioneaza-ti un aparat care diminueaza zgomotele. In acest fel putea sa adormi fara sa ai nevoie de trei perne pe cap.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#probleme somn noaptea, #sfaturi somn usor, #somn linistit noaptea , #intalniri