Autohipnoza, o forma perfecta de relaxare

Joi, 11 Martie 2010, ora 08:41
7185 citiri
Autohipnoza, o forma perfecta de relaxare
Foto: getwellhypnosis.com

Autohipnoza este starea de transa pe care ne-o putem induce pentru a ne relaxa in perioadele foarte stresante. Este o forma de terapie eficienta pentru persoanele foarte tensionate, in care concentrarea este esentiala pentru alungarea emotiilor negative.

Gaseste un loc linistit, in care stii ca nu poti fi deranjat. Aseaza-te intr-o pozitie confortabila, inchide ochii si incearca sa nu te gandesti la nimic. Imagineaza-ti cum intreaga tensiune corporala este eliminata prin extremitati, urmand cu gandul tot traseul acesteia, recomanda thesite.org.

Respira incet, fara sa grabesti ritmul si sa te gandesti la ceva anume. Imagineaza-ti ca tensiunea de care te eliberezi va fi inlocuita de o stare de calm. Incearca sa te vezi in aceasta pozitie si asigura-te ca musculatura ta este relaxata, iar incordarile de orice fel sunt departe de tine.

Atunci cand simti ca esti complet detasat de probleme tale zilnice, respiratia este reglata si te simti confortabil in aceasta pozitie, numara pana la zece.

Vizualizeaza fiecare numar, fara sa te grabesti, simtind cum treptat intri in transa. Dupa ce ai terminat de numarat, incearca sa te gandesti pe rand la problemele care te afecteaza cel mai mult si te consuma in fiecare zi.

Gaseste o solutie pentru eliminarea stresului care te afecteaza, spunandu-ti lucruri simple, propozitii mobilizatoare care te ajuta sa gasesti solutia problemelor tale. Repeta-ti in gand cea mai potrivita propozitie pentru solutia gasita si poti trece la urmatoarea problema stresanta.

Nu te grabi sa gasesti solutii rapide. Mai mult, daca ele nu apar imediat, nu te invinovati pentru acest lucru. Daca nu reusesti acum sa gasesti o solutie, psihologii americani sunt de parere ca odata iesit din transa, vei gandi mai limpede, iar calmul si relaxarea te vor ajuta sa gasesti remediile potrivite pentru problemele tale stresante.

Dupa aceasta mica sedinta de autohipnoza, esti pregatit sa iesi din transa. Numara din nou pana la zece, fara sa te grabesti, vizualizand fiecare numar in parte. Cand ai ajuns la final, imagineaza-ti cum arati in aceasta pozitie, incearca sa iti amintesti clar unde te afli si ce este in jurul tau si asteapta cateva secunde inainte de a deschide ochii.

Experienta multor persoane care practica autohipnoza ca metoda de relaxare a aratat ca dupa cateva sedinte ea devine intr-adevar o detasare completa si eficienta de problemele de zi cu zi.

Specialistii americani sunt de parere ca aceasta practica este una complementara terapiei pentru indepartarea durerilor, stresului sau chiar a viciilor. Daca nu ai practicat niciodata aceasta metoda de relaxare, incearca sa faci prima sedinta sub atenta indrumare a psihologului, pentru ca terapia sa fie eficienta si ea sa nu aiba un efect negativ asupra starii tale de sanatate.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#autohipnoza relaxare, #autohipnoza renuntare vicii, #autohipnoza remediu durere , #intalniri