Batranii fac mai mult sport decat tinerii

Miercuri, 05 August 2009, ora 12:52
1597 citiri
Batranii fac mai mult sport decat tinerii
Foto: Diseaseproof

De ce sa lasi varsta sa stea in calea sanatatii tale? Doar pentru ca ai trecut de 50 de ani sau te apropii de aceasta varsta, nu ai niciun motiv sa renunti la sport si sa nu mai ai grija de conditia fizica.

Si se pare ca nu putini sunt cei care se gandesc la sanatate si la sport dupa ce au implinit o anumita varsta. Cel putin in Marea Britanie, persoanele de peste 50 de ani fac mai mult sport si consuma mai putine calorii decat tinerii de 25 de ani, arata un studiu citat de Daily Mail.

Tinerii par sa subestimeze beneficiile unui stil de viata sanatos si mananca de la fast-food de trei ori pe saptamana. Varstnicii consuma doar 1.990 de calorii pe zi, nu cad prada tentatiei fast-food decat odata pe saptamana si fac sport - cel putin patru tipuri de activitati fizice. Ei merg pe jos cat de mult pot ziua, in timp ce tinerii prefera comoditatea automobilului.

Chiar daca ai trecut de 50 de ani, e bine sa nu uiti ca sanatatea e "la moda" la orice varsta. Institutul National pentru Imbatranire din SUA aminteste ca exista o "fantana a tineretii" care garanteaza o dispozitie buna si o viata lunga: este vorba despre activitatea fizica.

Un program de exercitii previne bolile cardiovasculare si diabetul, reduce durerile cauzate de artrita, anxietatea si depresia. Mai mult, pentru persoanele aflate la varsta a treia, exercitiile fizice pot ajuta la mentinerea independentei cat mai mult timp.

Principalele tipuri de exercitii recomandate pentru persoanele in varsta sunt mersul pe jos, inotul, mersul pe bicicleta, dar si exercitiile de forta pentru care previn pierderea de tesut muscular. Sunt extrem de utile si intinderile, pentru mentinerea flexibilitatii si exercitiile de echilibru pentru a reduce sansele de a cadea. (L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sport fantana tineretii , #intalniri