Cainele tau mananca iarba? Afla de ce

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 17:50
15683 citiri
Cainele tau mananca iarba? Afla de ce
Foto: randomactsofgoofiness

Daca cineva te pune sa te gandesti la un caine care mananca, mai mult ca sigur ti-l vei imagina langa un os. Insa, de multe ori se intampla sa ii vedem consumand si altceva, si anume iarba.

Chiar daca iti vine greu sa crezi cainii se hranesc cu tot felul de alimente, de la carne, oua, oase, pana la legume si iarba, arata Buzzle. Totusi. De ce iarba?

Din lista de mai sus, consumul ierbii ne-a facut intotdeauna sa ne punem intrebarea: se intampla ceva grav cu animalul meu? Nimic. Este ceva normal ca un caine sa manance din cand in cand iarba. Afla in continuare de ce.

Unul dintre motivele pentru care cateii consuma iarba ar fi digestia. Explicatia stiintifica este ca majoritatea animalelor omnivore mananca iarba sau plante similare pentru ca acestea elimina unele enzime din stomac, ajutandu-i la digestie. Acesta este motivul pentru care la gradinile zoologice sau in parcurile naturale chiar si animalelor carnivore li se dau legume cel putin o data pe saptamana.

Atunci cand nutrientii din hrana speciala nu sunt de ajuns, cainii isi satisfac cerintele nutritionale prin consumul de iarba. De aceea cainii au tendinta de a manca iarba sau alte plante aromatice, pentru ca acestea contin nutrienti si minerale.

Potrivit altei teorii, daca un caine este deranjat la stomac va manca foarte multa iarba incercand sa isi revina. Iti poti da seama din ce motiv mananca un caine iarba dupa modul in care o consuma. Daca o face intr-un ritm normal inseamna ca este sanatos si ca iarba l-a atras pentru valoarea sa nutritiva, in schimb, daca animalul este lent atunci cand gusta verdeata inseamna ca nu se simte bine si nu ar strica sa mergi la un veterinar cu el, daca acest obicei continua.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#motive caine mananca iarba, #iarba stomac caini, #caini iarba digestie , #intalniri