Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cand e momentul sa devii mama?

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 19:47
2396 citiri
Cand e momentul sa devii mama?
Foto: AidsCenter

Pentru multe femei care isi doresc sa aiba si o familie si o cariera, alegerea momentului in care devin mame poate fi una extrem de grea. Prea devreme, si cariera se poate sfarsi. Prea tarziu, si riscurile sarcinii cresc.

Tot mai multe femei prefera sa amane momentul intemeierii unei familii. Obiectivele principale sunt construirea unei cariere, economiile pentru zile negre sau o mai stransa relatie cu partenerul de viata, arata Forbes.

In SUA, media de varsta in ceea ce priveste femeile aflate la prima nastere este de 25 de ani, iar pe piata muncii femeile ocupa aproape 50% din posturi.

Un sondaj al Forbes arata ca 42% dintre femei considera ca varsta ideala pentru a deveni mama este intre 25 si 29 de ani. Femeile considera ca astfel ai destul timp sa-ti construiesti o reputatie ca bun profesionist, sa strangi detui bani pentru a-ti intretine familia, dar si sa fii pregatita sufleteste pentru noua misiune.

Nu toate doamnele sunt insa convinse de aceasta varsta "ideala", iar problema e spinoasa.

Pe de o parte, o mama tanara nu ar avea destula experienta pentru a obtine un loc de munca bun dupa concediul postnatal. Pe de alta parte, raspunderea la locul de munca va creste odata ce ai mai multa experienta, si e din ce in ce mai greu sa ai timp si pentru familie.

Indiferent ce alegi insa, trebuie sa tii cont si de ceasul biologic. Fertilitatea la femei incepe sa scada dupa varsta de 25 de ani, iar intre 35 si 29 de ani scade drastic. In plus, dupa varsta de 35 de ani, orice sarcina presupune risc mai mare de complicatii, avort spontan sau nasterea unor copii cu boli grave, cum ar fi sindromul Down.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#moment devii mama, #sarcina varsta, #ceasul biologic , #intalniri