Ce complexe au femeile?

Sambata, 23 August 2008, ora 17:28
8965 citiri
Ce complexe au femeile?

Femeile vor fi intotdeauana nemultumite de modul in care arata. Tendinta de perfectiune este uneori justificata, insa atunci cand ea este exagerata poate determina schimbari comportamentale care dauneaza in relatia de cuplu.

Daca barbatii aud mereu cum partenerele lor sunt complexate atunci incep cu atat mai mult sa se uite dupa alte femei.

Operatiile estetice au devenit in ultima vreme o metoda de a aplana neajunsurile lasate de mama natura. Cu toate acestea, ele sunt inca un lux pentru romancele preocupate mai degraba de reamenajarea apartamentului sau de ce jucarii sau hainute sa le mai ia copiilor.

Complexele sunt caracteristice insa tututror tipurilor de femei. Chiar si vedetele au nemultumirile lor.

Greutatea si corpul fara forme feminine acupa locul intai in topul celor mai frecvente complexe. Femeile se plang mereu ca au luat in greutate si ca nu mai arata "ca la inceput". Altele sustin ca au fundul prea mare, soldurile prea late sau ca nu stiu ce exercitii sa mai faca pentru ca fundul lor sa capete putina forma.

In acelasi timp putine sunt femeile care se pot lauda ca nu au nici un pic de celulita. Acestea insa fie au fost dotate de "mama natura", fie au cheltuit enorm pentru ca partenerii lor sa nu observe gropitele de pe fund si picioare.

Cum afecteaza asta relatia de cuplu? Femeile devin inhibate, refuza sa mai faca sex cu lumina aprinsa pentru ca iubitul sau sotul sa nu observe imperfectiunile si aleg pozitiile in care celulita nu se vede.

Sanii prea mici sau prea lasati le determina pe femei sa dea anual sume importante pe implanturile de silicon. Exista insa si femei care nu sunt multumite de sanii lor prea mari pentru ca se lasa mai repede si vergeturile apar mai usor.

Nici inaltimea nu este un element de neglijat pentru o femeie. Se stie ca femeile inalte atrag cu mai mare usurinta atentia barbatilor condusi mai mult de instincte decat de ratiune sau sensibilitate. Acesta este motivul pentru care femeile inalte traiesc mai multe dezamagiri in dragoste decat cele scunde.

Dimpotriva, femeile cu inaltime medie sau cele scunde lasa mai usor sa se observe alte calitati fizice sau caracteriale apreciate de barbati, care sunt mai pretentiosi in alegerea partenerilor de viata sau a prietenilor

Si prestatia in pat se poate transforma din placere in esec daca femeia isi face prea multe probleme ca nu isi poate satisface partenerul. "Daca nu sunt destul de buna?" este o intrebare frecventa. In pat insa ratiunea nu trebuie sa conduca, numai instinctele si valul emotional.

Cum isi poate un barbat ajuta iubita sa scape de astfel de idei de neajunsuri? Sa o asigure constant ca o place asa cum este.

Cum se poate ajuta o femeie sa scape de propriile complexe?

Un prim pas este intelegerea clara a faptului ca nici frumusetea si nici normalitatea nu depind de cateva kilograme sau centimetri in plus ori in minus.

Oglinda nu trebuie sa fie niciodata un dusman si nici fotografiile in care ne apar asa-zisele defecte. Chiar daca ea reflecta pana si cele mai mici defecte, cercetatorii americani sunt de parere ca daca o femeie invata cum sa se priveasca, acest lucru ii poate indeparta imaginea de sine proasta.

Psihologii francezi propun exercitii de dans in care femeile sa-si poata antrena eleganta. Educarea delicatetii gesturilor, pasilor, ca si felul de a privi si a zambi este un pas important in a capata incredere in autoaprecierea frumusetii in ansamblu.

Totodata, studiile au arata ca 80% din femeile care au copii de varsta prescolara si se implica in jocurile lor se reechilibreaza psihic rapid, scapand de majoritatea complexelor de frumusete.

Astfel, odata cu dietele de slabit trebuie sa inceapa si lupta psihologica pentru acceptarea terapiei frumusetii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Femei, #complexe, #sani, #celulita, #sex, #intretinere, #imagine , #intalniri