Ce este adevarat si ce nu despre pisica ta

Luni, 27 Iulie 2009, ora 16:45
6498 citiri
Ce este adevarat si ce nu despre pisica ta
Foto: Ziare.com

Pisicile sunt dragute, pufoase, foarte jucause si ne sunt cele mai bune prietene, insa pline de mister. In ceea ce priveste aceste animalute exista foarte multe mituri.

Pisicile castrate se ingrasa si devin mai lenese.

Nu este adevarat, scrie Buzzle. Cresterea in greutate a unei pisici nu are nicio legatura cu statutul reproductiv. Orice pisicuta care nu face exercitii sau care este supraalimentata se va ingrasa si va deveni lenesa. Castrarea este foarte buna pentru pisici pentru ca le face sa devina mai afectuoase, vor trai mai mult si nu se vor indeparta de casa.

Femelele trebuie sa aiba pui inainte de a fi castrate, altfel vor deveni neprietenoase.

Fals. Pisicile care au fost castrate inainte de a avea pisoiasi nu au simtit nevoia de a deveni mame. De fapt, unele pisici nu sunt mame bune si pot ajunge sa isi respinga pisoiasii. Stiai ca o pisica si descendentii sai pot face in jur de 420.000 de pisoiasi in sapte ani?

Pisica trebuie sa stea afara. Pisicile tinute in casa sufera si se plictisesc daca nu pot sa alerge si sa vaneze.

Nu este adevarat. Daca vei fi afectuos si dragut cu pisicuta ta, nu va simti nevoia de a sta afara. Unele pisici pot fi invatate sa se plimbe in lesa, in timp ce alte sunt multumite sa priveasca natura de la fereastra. Pisicile care stau afara nu traiesc la fel de mult ca cele tinute in casa, pentru ca sunt supuse mai multor riscuri, precum traficul si otravurile puse de oameni pentru sobolani.

Atunci cand cad, pisicile aterizeaza mereu in picioare.

Acest mit este pe jumatate adevarat. Pisicile au reflexe excelente si se pot indrepta foarte repede, datorita coloanei vertebrale foarte flexibile. Daca o pisicuta cade de la o distanta mai mica va avea timp sa se indrepte astfel incat sa cada in picioare, insa daca o sa cada de la etajele 3-6 este posibil sa moara pentru ca viteza prinsa in cadere ar fi prea mare si nu ar reusi sa se indrepte, desi unele pisici au supravietuit si dupa ce au cazut de la etajul sapte sau opt.

Pisicile au diferite forme si culori si chiar daca exista in jur de 100 de rase diferite, toate au aceeasi structura. Organismul pisicilor este perfect.

Datorita corpului, organelor de simt si instinctelor naturale, pisicile pot vana si supravietui fara ajutorul oamenilor.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#mituri despre pisici, #pisica animal casa, #pisica cazatura picioare , #intalniri