Ce operatii de prisos isi mai fac femeile

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 12:47
2973 citiri
Ce operatii de prisos isi mai fac femeile

In plina criza si cu un corp si o fata perfecte, unele femei, mai cu seama de peste Ocean, au gasit de cuviinta sa-si mai remodeleze plastic cate ceva.

In topul celor mai cerute operatii raman inca cele legate de sani, de nas, liposuctia, ridicarea pleoapelor si cosmetizarea abdomenului. Insa vin tare din urma proceduri la care nici nu te-ai fi gandit, parca special concepute pentru femeile care au trecut deja de toate operatiile de infrumusetare posibile.

Si e vorba despre cosmetizarea lobului urechii, despre liposuctia genunchilor sau a gleznelor si alte cateva proceduri care mai de care mai ciudate.

Liposuctia gleznelor

Dupa remarcile rautacioase pe care unii le-au facut despre gleznele supradimensionate ale secretarului de stat american Hillary Clinton, tot mai multe femei si-au aplecat privirea la poalele fustei, descoperind ca aceasta zona trebuie remediata.

Asa s-au nascut liposuctiile pentru glezna, o zona de altfel extrem de sensibila, fapt ce face ca majoritatea plasticienilor sa nu fie de acord cu aceasta opratie.

In plus, spun ei, exista riscul infectarii postoperatorii, durerile pot fi chiar atroce dupa interventie, iar piciorul are nevoie de multa timp pentru a-si relua functia. Pentru ca nu exista prea multa grasime in aceasta zona, iar vasele de sange sunt in numar mare, interventia este dificila, ca si recuperarea.

Potrivit Dr. Joel Schlessinger, un specialist din Omaha, Nebraska, exista o gramada de zone unde liposuctia are rezultate uimitoare; insa, glezna nu este una dintre ele.

Lifting al lobului urechii

Urechile sunt unele dintre acele zone ale corpului omenesc care tradeaza instantaneu varsta. Insa gratie chirurgiei cosmetice si dermatologilor, si aceasta problema poate fi rezolvata.

Lobii urechii isi pierd din volum, la fel ca si fata, pe masura ce imbatranesti. Iar daca fata a trecut printr-un lifting si arata tanara, atunci e chiar pacat ca niste lobi cazuti sa strice tot.

Potrivit Dr. Hema Sundaram, care lucreaza in Washington DC, lobii care au trecut prin traume, care au sustinut cercei prea grei sau care pur si simplu au imbatranit, sunt cosmetizati prin injectarea unor seruri precum Restylane sau Perlane. Se poate actiona asupra lor si cu laser, dar pot fi si micsorati chirurgical prin indepartarea unei parti din tesut.

Costul cosmetizarii nonchirurgicale, cand se foloseste doar ser, se situeaza intre 450 si 650 de dolari, in cazul ambelor urechi, efectul pastrandu-se pentru 4 pana la 12 luni. Exista si cazuri in care lobii sunt prezentabili chiar si la doi sau trei ani dupa interventie.

Injectii in talpa, ca sa nu suferi pe tocuri

In zonele in care pantoful cu toc este "un must", cu cat mai inalt, cu atat mai bine, sunt si foarte populare injectiile in talpa, care promit ca piciorul catarat pe toc de dimineata pana seara, zi dupa zi, nu va mai suferi.

Asa ca din ce in ce mai multe femei pentru care imaginea e cea mai importanta se indreapta catre cabinetele unde li se administreaza in talpi niste injectii cu ser, un fel de amortizor "la purtator".

Restylane, Perlane sau Juvederm sunt cele mai populare seruri, insa nu toata lumea e de parere ca procedura este una "sanatoasa". Multi descriu aceasta practica ca pe una experimentala, in spatele careia nu se afla dovezi stiintifice.

Cele care se incumeta insa sa se supuna de bunavoie unei asemenea interventii (despre care se stie ca a lasat unele femei cu dureri groaznice) scot din buzunar intre 500 si 2.000 de dolari, o data la fiecare 6 luni, pentru ambele injectii.

Barbia "piele de portocala"

Neplacerile varstei nu se arata doar la nivelul soldurilor sau coapselor. Ele pot aparea foarte adesea chiar la nivelul barbiei. In tarile in care cultul pentru operatii estetice este unul puternic, s-au gasit si termeni care sa descrie aceasta neplacere. "Barbia piele de portocala" este unul dintre acestea.

Pentru orice neplacere, exista si o solutie. Dr. Joel Schlessinger ii trateaza de multi ani pe cei care si-au facut un obicei din a-si incrunta barbia. In total, 250 de oameni. Totul se rezolva cu Botoxul bun la toate sau cu "varul" sau, Dysport.

Cand injectiile se administreaza corect (pentru ca procedura nu e una simpla, o eroare putandu-te lasa cu buza de jos cazuta), injectiile isi fac treaba, netezind barba, timp de 3 luni. Costul procedurii este de 150 de dolari si uneori e nevoie de mai multe intepaturi.

"Frumusetea acestei interventii este aceea ca pacientii nu-si mai pot increti barba timp de trei luni", explica Schlessinger. Exista sansa ca, la sfarsitul celor 3 luni, sa scape de acest tic si sa nu mai fie nevoie de alte injectii.

Muschi prea mari la picioare? Se rezolva cu o injectie

Conform medicilor citati de MSNBC, femeile sufera de "stres psihologic" din cauza muschilor supradimensionati ai picioarelor, mai ales mai jos de genunchi. Si pentru aceasta problema s-a gasit o rezolvare: injectiile cu Botox, despre care se spune ca fac muschii sa intre la apa.

In cadrul unui studiu realizat in 2004, femeile injectate au declarat ca nu au suferit de pe urma injectiilor, insa unii medici spun ca Botoxul este contraindicat in acest caz, chiar periculos, pacientele putand sa intampine ulterior dificultati la mers din cauza cantitatii mari de toxina injectata.

Liposuctia genunchilor

Conform mai multor studii, cea mai urata parte a corpului, in cazul femeilor, o reprezinta genunchii si nu burta sau fundul, asa cum s-ar putea crede. Cel putin asa spun femeile. O posibila explicatie ar fi aceea ca ii vad intotdeauna in oglinda, spre deosebire de partea dorsala.

Insa acest tip de liposuctie nu poate fi realizata in cazul oricaror paciente, pentru simplul fapt ca nu toate femeile au grasime in aceasta zona. De cele mai multe ori, e vorba doar de muschi.

In cazul in care se stabileste ca interventia se poate face, totul se va intampla dupa ce s-a facut un anestezic local. Procedura dureaza cateva ore, pacientul putand parasi imediat clinica. Recuperarea dureaza una pana la doua zile.

De obicei, liposuctia genunchilor se face concomitent cu cea a altor regiuni ale corpului. O liposuctie, in general, costa intre 2.000 si 4.000 de dolari.

Intinerirea gatului

Despre gat se stie de multa vreme ca e primul care tradeaza varsta. Abia apoi vin mainile sau lobii urechii. Insa si liniile orizontale de pe gat pot fi indepartate tot cu Botox sau Dysport. Nu doar femeile, ci si din ce in ce mai multi barbati apeleaza la acestea.

Este o tehnica avansata, ce nu ar trebui pusa in practica decat de cei cu multa experienta, explica Dr. Hema Sundaram. Daca tehnica sau dozajul nu sunt cele exacte, pot fi slabiti muschii gatului, pacientul poate avea senzatia de "gura uscata" sau poate avea dificultati la inghitire.

Altfel, rezultatele sunt uimitoare, iar costul injectiilor, intr-o singura sedinta, ajunge de la 300 la 700 de dolari, efectele simtindu-se timp de 3 pana la 5 luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#operatii infrumusetare femei, #chirurgie estetica femei, #liposuctie, #botox, #operatii estetice periculoase , #intalniri