Ce sa faci cand va mutati impreuna

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 14:05
2465 citiri
Ce sa faci cand va mutati impreuna

Mutarea impreuna este un pas foarte important pentru un cuplu. De la lupta pentru patura in timpul noptii la trezitul langa persoana iubita de dimineata, este un nou capitol in viata de cuplu care poate fi intunecat de conflicte - mai ales in primele 30 de zile de coabitare.

Desi nu exista solutii perfecte pentru a evita certurile, publicatia online The Frisky are cateva sfaturi pentru a face mai usoara tranzitia.

1. Stabiliti regulile de baza

Acum este momentul sa stabiliti regulile nu doar ca doi iubiti, ci ca si doi colegi de camera. Acestea pot varia de la "Lasa jos capacul de la toaleta" la "Fara animalute de plus in pat" si "Rufele murdare se arunca la cosul de rufe nu pe jos". Realitatile convietuirii in doi nu sunt intotdeauna roz, asa ca niste reguli bine stabilite pot reduce tensiunile.

2. Redecorati impreuna

Chiar daca unul dintre voi se muta in casa celuilalt, sau va mutati amandoi intr-un loc nou, e bine sa colaborati la alegerea decoratiunilor. Veti capata simtul proprietatii fata de noua locuinta si nu veti fi la nesfarsit enervat de perdelele roz in legatura cu care nu ati avut chef sa va preocupati atunci cand a fost cazul.

3. Divizati si impartiti muncile casei

Nici unul dintre noi nu este innebunit dupa spalatul vaselor sau dusul gunoiului, dra atunci cand este limpede cine ce face, este mult mai simplu. Nimic nu distruge cheful mai repede decat resentimentele cu privire la vasele murdare din chiuveta.

4. Vorbiti despre bani

Inainte sa va mutati impreuna, este absolut necesar sa vorbiti despre bani. Veti avea un cont comun, cum veti plati utilitatile, chiria, cum veti imparti cheltuielile pentru aprovizionarea casei?

5. Iesiti din casa

O data ce v-ati instalat confortabil, veti fi tentati sa va petreceti serile inauntru, comandand mancare si dormitand la televizor. Este esential pentru vitalitatea relatiei dumneavoastra sa nu cadeti in aceasta capcana si sa va continuati activitatile de socializare: un concert, o cina cu prietenii sau familia, un film, o petrecere.

6. Patrati-va intimitatea

In afara de dusurile comune ocazionale, celelalte activitati intime trebuie sa ramana exact asa: intime.

7. Petreceti timp despartiti

Acum mai mult ca oricand, este important sa cultivati si alte relatii, in afara de cea de iubire.

8. Aratati-va iubirea

Exprimati-va iubirea fata de celalalt. Aduceti-i flori, puneti la cuptor mancarea lui preferata, deoarece, dincolo de orice altceva, gesturile mici conteaza.

Maria Ionescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
#cuplu, #mutare, #impreuna, #reguli, #intimitate, #dragoste , #intalniri