Ce sa NU faci la o petrecere de Craciun organizata la birou

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 20:16
4374 citiri
Ce sa NU faci la o petrecere de Craciun organizata la birou

Sarbatorile de iarna sunt condimentate cu tot soiul de petreceri mai mult sau mai putin sofisticate. Daca la cele in familie sau in compania prietenilor va lasam sa va descurcati singuri, in privinta celor de la serviciu, ne vedem nevoiti sa va atragem atentia asupra unor reguli care nu trebuiesc incalcate cu niciun chip.

Cititi-le, repetati-le pana va intra bine in cap si, mai ales, tineti cont de ele daca vreti ca "a doua zi dupa" sa mai dati ochii cu colegii si ... sefii, va avertizeaza about.com.

Nu bea peste masura

Este regula principala, dar si cel mai dificil de respectat, pentru ca dupa ce depasesti un numar de pahare, este greu sa iti mentii controlul, sub toate aspectele. Pe de alta parte, chiar daca esti foarte rezistent la bautura si nu te ametesti deloc, trebuie sa tii cont ca si impresia conteaza, asa ca imaginea mainii tale ducand pahar dupa pahar la gura nu se va sterge foarte usor din memoria colectiva.

Nu te comporta ca la barul din colt

Tine-ti instinctele in frau si nu iti hartui colegele oricat de frumoase ti s-ar parea, in jocul de lumini de la petrecere. Romantismul la locul de munca sau, mai rau, o aventura de o noapte, se poate termina dezastruos. Pastreaza-te mai bine pentru petrecerile cu prietenii.

Nu te imbraca provocator

Cum nu faci asta nici in zilele obisnuite de munca, nu o face nici la petrecerea organizata la birou. Bineinteles ca tinuta trebuie sa fie festiva, dar ai grija sa o pastrezi in limitele decentei, altfel risti sa strici imaginea buna la care ai muncit din greu atata timp.

Nu te relaxa prea mult

Oricine la o petrecere are tendinta sa "lase garda jos" si sa dezvaluie despre sine lucruri pe care in mod normal nu ar vrea sa le scoata la iveala.

Nu vorbi prea colorat

Expresiile vulgare si glumele deocheate trebuiesc lasate acasa, pentru alta data si in alte locuri.

Nu barfi!!

Este capcana in care cad cei mai multi participanti la o petrecere, mai ales cand, dupa toate interdictiile enumerate mai sus, barfa pare a ramane singura distractie permisa. Abtine-te sa ironizezi stilul de dans al sefului sau formele mai mult decat voluptoase ale doamnei de la "Resurse umane". Nu stii cine, cum, cand, poate "da raportul" si parca vezi ca te trezesti taiat de pe lista cu prime.

Nu aduce musafiri

Chiar daca ti se spune ca este posibil, abtine-te, nu e de dorit. Petrecerile la slujba sunt pentru angajati si atat, nu numai din punct de vedere al cheltuielilor cat, mai ales, al relationarii.

Prin urmare, decenta, autocontrolul si bunul simt sunt cele trei ingrediente absolut necesare pentru a incheia cu succes o asemenea noapte. Si nu uita: simtul umorului este bun in orice cantitate, nu ezita sa il folosesti indeajuns.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#petrecere slujba, #petrecere Craciun serviciu, #relatii job , #intalniri