Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi o pisica

Miercuri, 05 August 2009, ora 14:56
16276 citiri
Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi o pisica
Foto: Birman

Inainte de a-ti cumpara o pisica trebuie sa ai grija la cateva aspecte. In primul rand trebuie sa te asiguri ca familia ta este de acord cu acest lucru.

Pisicile pot avea probleme de comportament: sa zgaraie, sa sara si sa nu stea cuminti.

Asigura-te ca nicio persoana din familia ta nu are alergie la pisici, te sfatuieste How To Do Things. Unele persoane pot fi alergice doar la o rasa de pisici.

O pisica este foarte costisitoare. Trebuie sa ii cumperi mancare, o cutie pe post de toaleta si nisip. In plus, trebuie sa platesti veterinarul si multe alte servicii atunci cand animalul imbatraneste.

Dupa ce ai rezolvat toate aceste aspecte, gandeste-te ce fel de pisica iti doresti. Una cu parul scurt, lung sau cu o coada foarte stufoasa? Iti doresti una care sa iti toarca toata ziua in poala sau una pentru curte?

Apoi trebuie sa te hotarasti daca vrei o pisica pentru felul cum arata, pentru reproducere sau pur si simplu un animal de casa. Daca vrei o pisica pentru concursuri, trebuie sa iei una de rasa pura. Aceasta o sa fie insotita de acte, in care o sa scrie cine sunt parintii si ce concursuri au castigat sau ce alte trofee au obtinut. Daca vrei una pentru simpla companie, poti lua fara probleme o pisica de la un adapost.

Nu cumpara o pisica de la o persoana care o vinde pe strada, nu ii cunosti trecutul si ce probleme de sanatate a avut. Mergi la un adapost special si achizitioneaza una.

Nu cumpara o pisica prin Internet. Pozele venite pe e-mail sau prin posta pot fi inselatoare.

Intereseaza-te ce varsta are pisica. Puii nu trebuie luati de langa mamele lor inainte sa implineasca 5-6 saptamani.

Intreaba vanzatorul daca i-a facut vreun vaccin. Daca nu, mergi cu pisica la un veterinar pentru a fi la zi cu fisa medicala.

Daca nu iti cumperi o pisica pentru reproducere, ia in calcul varianta castrarii. In acest fel vei evita problemele de sanatate la femele si agresivitatea masculilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cumparare pisici, #sfaturi achizitionare pisici, #cumparare pisici magazin , #intalniri