Cele trei etape ale iubirii

Duminica, 22 Noiembrie 2009, ora 23:00
9676 citiri
Cele trei etape ale iubirii

Dupa zeci de ani de cercetari, specialistii au ajuns in sfarsit la un consens: dragostea are trei "faze", asta e clar!

Prima este cea a sentimentelor romantice, cea de-a doua tine de atractia sexuala fierbinte, iar ultima faza are drept caracteristica principala atasamentul emotional, scrie suite101.com.

Iar pentru ca o pereche sa ajunga in "faza finala" nu e nevoie doar de noroc sau de strans din dinti cu o rabdare fara limite. Secretul este ca cei doi indragostiti sa respecte cateva reguli de aur care ii pot ajuta sa traiasca fericiti "pana la adanci batraneti".

Pe de alta parte, "cunoscatorii" spun ca cele trei stadii ale iubirii nu sunt marcate neaparat de evenimentele binecunoscute, specifice unei relatii pe termen lung, cum ar fi casatoria sau nasterea unui copil, ci ele se intrepatrund.

De asemenea, durata acestor perioade depinde foarte mult de la caz la caz. Sunt cupluri a caror relatie sexuala ramane la fel de pasionala ani in sir si cupluri in care ea se stinge dupa o scurta perioada de timp.

Cele sapte reguli de aur ale iubirii "fara sfarsit"

In primul rand este vorba despre autocontrol. Tineti-va in frau atitudinea, comportamentul, limbajul. Iar daca simtiti nevoia de o schimbare faceti-o mai intai la voi, nu o cereti partenerului si nu asteptati ca ea sa se produca de la sine.

Apoi, invatati inca de la inceput sa va exprimati intr-un mod "sanatos" pentru relatia de cuplu toate sentimentele negative: mania, dezamagirea, frustrarea.

Indepartati orice forma de violenta din relatia voastra, insa ramaneti sinceri, corecti, amabili chiar si cand sunteti suparati.

Amintiti-va tot timpul cum era la inceputul relatiei, ce v-a atras pe unul la celalalt, sentimentele puternice care v-au unit. De asemenea, rememorati in permanenta calitatile celuilalt, apreciati faptul ca este aproape de dumneavoastra. Recunostinta intareste relatia in cuplu.

De asemenea, mentineti cu orice pret intimitatea emotionala in cuplu, indiferent de stadiul in care va aflati. Nu va temeti sa va recunoasteti vulnerabilitatile in fata partenerului si acceptati-le cu ingaduinta pe cele exprimate de el insusi.

Comunicati in permanenta, nu permiteti ca relatia sa se "raceasca" din acest punct de vedere.

Pe de alta parte, straduiti-va sa nu va pierdeti identitatea si sa va indepliniti visurile, atat in profesie cat si in familie. Nu permiteti ca celalalt sa va domine pana intr-acolo incat sa ajungeti la concluzia ca ati ratat totul si traiti inutil.

Pastrati-va personalitatea, incercati sa evoluati in permanenta sub toate aspectele si sa va simtiti confortabil in propria piele.

Si, nu in ultimul rand, daca simtiti ca lucrurile merg prost si ca relatia se indreapta cu pasi repezi spre un esec nu ezitati sa apelati la sfaturile unui specialist sau macar ale cuiva care va cunoaste si va vrea sincer binele.

Orice relatie care se afla in impas poate fi ajutata sa se refaca.

Si nu uitati regula cea mai importanta: in dragoste totul este sa fii constient de puterile si slabiciunile tale si sa le accepti pe ale celuilalt.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#relatie cuplu, #secrete casnicie, #dragoste cuplu , #intalniri
Comentarii
L
Lake
rank 1
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
In "maitreyi" nu era decit o "faza"