Cinci ingrediente non-toxice pentru curatarea casei

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 21:08
6997 citiri
Cinci ingrediente non-toxice pentru curatarea casei
Foto: Care 2

Atunci cand incepi sa faci curatenie in casa te ingrijoreaza faptul ca te poti expune unor substante toxice, care iti vor ataca pielea. Poti scapa de aceste griji daca optezi pentru materiale de curatare non-toxice.

Bicarbonatul neutralizeaza mirosurile din apa si absoarbe mirosurile din aer, potrivit Care 2. Presarat pe un burete sau o crapa umeda, bicarbonatul poate fi utilizat ca un praf abraziv bland si folosit pentru curatarea obiectelor din bucatarie si numai.

Chiuveta, cuptorul sau cada pot fi curatate fara a sta cu frica ca vei le vei zgaraia. Mirosul de transpiratie sau cele de substante chimice vor fi eliminate daca pui o ceasca de bicarbonat in masina de spalat.

Soda de spalat este foarte buna pentru curatarea diferitelor locuri din casa, insa trebuie sa porti manusi pentru ca este caustica. Soda de spalat curata foarte bine grasimea, petele de petrol, ceara, sau rujul. De asemenea, neutralizeaza mirosuri in acelasi fel ca si bicarbonatul. Ai grija! Nu este recomandat sa o folosesti pe produsele din aluminiu.

Otetul si sucul de lamaie neutralizeaza substantele alcaline precum cele intalnite in apa dura. Puteti folosi otetul si sucul de lamaie pentru curatarea petelor lipicioase si indeparteaza foarte bine murdaria de pe mobila din lemn. Sucul de lamaie amestecat cu apa il poti folosi si pentru curatea vinilinului sau a pardoselilor.

Sapunul lichid si detergentii sun folositi pentru curatarea unor pete. Sapunul este facut din grasime si lesie, in timp ce detergentii sunt materiale sintetice descoperite mult mai tarziu. Pentru apa dura este recomandata folosirea detergentilor, iar pentru restul poti folosi sapun lichid.

Pentru a elimina mucegaiul si pentru a dezinfecta poti turna doua picaturi de ulei aromat in doua cani cu apa si apoi sa pui intr-un recipient cu care sa poti pulveriza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#produse curatere eco, #produse curare nontoxice, #curatare eco casa , #intalniri