Cum comanzi cat mai sanatos la restaurant?

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 12:31
2996 citiri
Cum comanzi cat mai sanatos la restaurant?
Foto: rd.com

In zilele acestea incercam sa mancam cat mai sanatos, chiar si atunci cand iesim la restaurant, insa de multe ori cadem in capcana de a comanda cat mai consistent, nu cat mai sanatos. Citeste in continuare cum poti manca in restaurant, avand, in acelasi timp, grija de sanatatea ta.

Incearca sa te educi si sa intelegi ca daca mananci mult si prost o sa iti dauneze grav sanatatii, te sfatuieste Reader's Digest. Incearca sa comanzi o supa, o salata sau un aperitiv usor. De asemenea, in locul cartofilor prajiti opteaza pentru o garnitura de legume.

Incearca sa consumi cat mai multe legume. Astfel, alege o supa de legume, salata sau orice alta mancare care este preparata din legume.

Daca mergi des in acelasi loc, imprieteneste-te cu chelnerul. Acesta iti va spune ce alegere este buna.

Atunci cand comanzi intr-un restaurant chinezesc, alege orezul brun, in locul celui alb.

Daca simti ca te-ai saturat, nu te forta sa consumi tot din farfurie. Totusi, daca doresti, poti intreba chelnerul daca iti poate pune restul comenzii la pachet.

Profita de ocazie si cere o portie de fasole batuta, in cazul in care iti place, dar nu ai timp sa o prepari acasa. Este o alegere sanatoasa.

Citeste cu atentie meniul. Unele restaurante au in prezentare si un meniu usor (light) sau un meniu sanatos. Intereseaza-te ce contine acesta si daca iti place, comanda-l.

Atunci cand te afli intr-un restaurant italienesc, cere-i chelnerului sa nu iti aduca si cosul cu paine. Unele restaurante aduc paine, chiar daca pentru comanda ta painea nu este necesara.

In restaurantele mexicane, cere-i chelnerului sa nu aduca la masa chipsurile micute, numite "totopos", adica fasiile uscate de tortilla folosite in supe.

De asemenea, tot la restaurantele cu specific mexican, atunci cand comanzi tacos sau burritos, renunta la sosurile pline de grasime care insotesc comanda. In loc sa comanzi orez mexican, opteaza pentru orez normal sau fasole.

Incearca sa comanzi desertul pentru acasa sau deloc.

Toti mergem sa mancam de la fast food, insa ne gandim sa nu o facem prea des pentru ca ingrasa. Cand mananci totusi de la fast food incearca sa faci o alegere sanatoasa.

De exemplu, cand comanzi un hambuger, cere sa fie fara branza sau maioneza. Poti inlocui maioneza cu iaurt.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sfaturi mancare sanatoasa restaurant, #masa sanatoasa restaurant, #beneficii mancare sanatoasa , #intalniri