Cum iti captivezi interlocutorul?

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 21:24
3247 citiri
Cum iti captivezi interlocutorul?

Poate ca esti un bun orator, stii sa iti exprimi in mod coerent ideile, crezi ca ceea ce spui are logica si este interesant. Si totusi, ceva te face sa crezi ca cel cu care discuti nu este chiar atat de captivat, ba dimpotriva iti da senzatia ca vorbesti in vant. Sa fie doar o impresie sau asa este?

In situatii obisnuite, poate ca acest aspect nu are o prea mare importanta dar daca esti in mijlocul unei negocieri importante atunci este important sa stii daca vorbele tale au impactul pe care ti-l doresti si te ajuta sa obtii ce ti-ai propus.

Iata cateva semne care te pot ajuta sa intelegi daca interlocutorul tau te gaseste plictisitor si abia asteapta sa se incheie conversatia, semne dezvaluite de happiness-project.com .

In primul rand este vorba de repetarea unor replici neutre in mod automat. "Da? Serios? Crezi asta? Da?", sunt automatisme care trag un prim semnal de alarma.

De asemenea, intrebarile pe langa subiect sau cel putin lipsite de consistenta necesara sunt un semn ca interlocutorul nostru ar cam vrea sa fie lasat in pace. "Si ce-ai mai facut?" "Dar de asta ce spui?", "In alta ordine de idei, ce crezi despre?" sunt doar cateva dintre ele.

In schimb, intreruperea monologului tau prin afirmarea propriilor opinii sau pentru solicitarea unor detalii semnificative demonstreaza contrariul, adica un interes sincer acordat temei cu pricina.

Mai bine un interlocutor nepoliticos care sa te descoasa decat unul care sa se uite rece si linistit la fata ta. "Ce inseamna de fapt...", "Si el ce ti-a raspuns?" sau "Ce alta varianta aveai?" sunt cateva alternative incurajatoare.

Limbajul non-verbal este la fel de important, daca nu chiar mai important decat toate celelalte indicii. O persoana careia am reusit sa ii trezim curiozitatea si interesul se uita cu atentie in ochii nostri si pare usor incordata.

Miscarile bruste ale celui cu care vorbim sunt de asemenea un semn bun, fata de leganarea lenta de pe un picior pe altul care de cele mai multe ori trebuie sa ne dea de inteles ca ar vrea sa scape de noi dar nu stie cum sa procedeze.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#reguli conversatie, #semne plictiseala, #relatii afaceri , #intalniri