Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum mananci de Sarbatori fara sa te ingrasi?

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 18:00
2939 citiri
Cum mananci de Sarbatori fara sa te ingrasi?
Foto: FashionTributes

Doar pentru ca vine sezonul sarmalelor si al cozonacilor nu inseamna ca trebuie sa spui adio siluetei. Poti sa lupti cu fenomenul kilogramele acumulate iarna printr-o mai buna organizare a meselor de Sarbatori.

Atunci cand pregatesti masa pentru intreaga familie, gandeste-te in primul rand la tine: nu te lasa pacalita de obiceiul de a consuma alimente grase si nu face excese.

Iata cateva sfaturi utile pentru bucataria de Sarbatori, oferite de Shine.

Atentie la grasimile "ascunse"!

Supele, salatele si aperitivele par "light", pentru ca sunt servite in farfurii mai mici si au multe legume. Ai grija insa la tot ceea ce este cremos, pufos si prajit: sosurile, branzeturile sau alimentele care contin mult unt (aici sunt incluse si prajiturile) contin multe calorii. Cartofii prajiti sunt de evitat, la fel ca si multe alte alimente saturate cu grasimi.

Salata nu are nevoie de sos

Nu e nevoie sa mai ceri sos, daca salata are deja. De fapt, cel mai bine este sa faci o salata simpla, cu putin ulei, fara sos. Vei vedea ca gustul legumelor poate fi pus mai bine in valoare in acest fel, iar caloriile sunt mai putine.

Incearca sa mananci hummus cu legume in loc de paine, este mult mai sanatos. Atat timp cat nu sunt prajite, chiar si stridiile sunt o alternativa sanatoasa. O alta optiune sanatoasa si gustoasa de Sarbatori o reprezinta soia.

Daca vrei sa oferi invitatilor aperitive gustoase si sanatoase, incearca bruschetele cu usturoi, rosii, ulei de masline. Ai impresia ca mananci mult, insa nu te ingrasi.

Mancare gustoasa, fara grasimi

Poti sa inlocuiesti untul din piure, umpluturi sau alte alimente cu uleiul de masline. Pentru o aroma de neuitat, foloseste verdeturi proaspete, si nu uscate. Sosul iute da gust mancarii fara sa ingrase, asa ca foloseste-l cu incredere.

Din toate cate putin

Sunt multe feluri de mancare pe masa de Sarbatori. Si cum stii ca bunica, mama sau matusa gatesc dumnezeiesc, ai vrea sa mananci din toate. Ideal este insa sa gusti din toate cate putin si sa nu te lasi prada excesului.

E de ajuns cate o lingurita din fiecare fel de mancare. Si daca dupa masa inca ai pofta de o alta felie de cozonac, incearca sa iei un indulcitor artificial, pentru a-ti stinge pofta de dulce.

Exercitii in vacanta?

Doar pentru ca esti in concediu nu inseama ca trebuie sa renunti la miscare. Inainte de o petrecere de Sarbatori, cel mai bun lucru pe care il poti face este fitnessul.

Asta pentru ca exercitiile iti pot taia foarte bine pofta de mancare, evitand un dezastru caloric. Poti sa faci miscare macar 25 de minute, indiferent cat de incarcat iti este programul.

Nu uita! Motivul pentru care Sarbatorile sunt un pericol pentru silueta nu este ca te ingrasi foarte mult in aceasta perioada. Studiile au aratat ca fiecare persoana nu se ingrasa cu mai mult de jumatate de kilogram in timpul Sarbatorilor.

Problema este insa ca, pe parcursul anului, grasimea acumulata nu se mai pierde. An de an, kilogramele se aduna.

Mananca cu moderatie si fa miscare pentru a avea o silueta frumoasa si pentru a-ti proteja sanatatea!

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#mancare sarbatori, #mancare ingrasa Sarbatori, #slabit, #nutritie , #intalniri