Cum ne ingrijim parul in timpul iernii

Sambata, 21 Noiembrie 2009, ora 15:59
3262 citiri
Cum ne ingrijim parul in timpul iernii

Temperaturile scazute pot afecta parul, acesta devenind aspru, uscat si fragil. Asadar, in timpul iernii, parul are nevoie de ingrijiri speciale.

Hidratarea firului de par este foarte importanta in sezonul rece, astfel ca trebuie sa folositi mastile si tratamentele de par speciale pentru regenerare.

De cele mai intense tratamente de ingrijire are nevoie parul colorat, deoarece din cauza frigului isi pierde stralucirea si culoarea.

Dupa fiecare spalare, este necesar sa folositi un balsam sau chiar o masca, in functie de cat de deshidratat este firul de par. In cazul in care parul este foarte deteriorat trebuie sa folositi o masca.

Pe langa tratamentele profesionale, realizate in saloanele de infrumusetare, puteti opta si pentru mastile preparate in casa. Costa mai putin si sunt foarte eficiente.

Uleiul de ricin este bun pentru orice tip de par si pe langa faptul ca ajuta la o mai buna hidratare, acesta are si rolul de a stimula firul de par sa creasca.

Dupa ce va spalati parul puteti aplica o masca formata dintr-un galbenus de ou amestecat cu 2 picaturi de ulei de masline, porumb sau ricin si 1-2 picaturi de zeama de lamaie.

In cazul in care va doriti un luciu special (si este si indicat, intrucat parul uscat este, de regula, tern, lipsit de stralucire), adaugati un decoct, care este gata in 10 minute, din 2 lingurite de cimbru.

O alta masca buna pentru par este cea formata din gaz amestecat cu ulei de masline si galbenus de ou. Stati cu acest amestec pe cap 15 minute, dupa care va clatiti cu multa apa.

Incearcati sa va clatiti si cu apa putin rece deoarece aceasta hidrateaza mai mult parul si il face sa straluceasca pentru mai multi timp.

Parul iarna are tendinte de uscare de aceea varfurile sunt si ele afectate si trebuie taiate o data pe luna si este indicat sa il porti prins.

In timpul sezonului rece nu este indicat sa folositi placa deoarece grabiti arderea parului. Nici uscarea cu foenul nu face bine la par asa ca lasati-l sa se usuce natural pentru ca va fi mult mai sanatos si va avea mai mult volum.

Si alimentatia are un rol foarte important in mentinerea unui par sanatos si frumos. O alimentatie echilibrata si bogata in minerale, in special in zinc si magneziu, va contribui din plin la protejarea parului pe timpul sezonului rece.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#par iarna, #ingrijire par iarna, #par ingrijim iarna, #cum ingrijim parul , #intalniri