Cum planifici o nunta eco?

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 18:05
3156 citiri
Cum planifici o nunta eco?

Nunta nu trebuie sa fie o ocazie de a risipi resurse inutil, chiar daca te pregatesti de o petrecere pe cinste. Poti sa faci cativa pasi simpli pentru ca nunta ta de vis sa nu dauneze mediului.

Ca sa pregatesti o astfel de sarbatoare "verde" nu ai nevoie de multe resurse, ci doar de mult simt estetic. Poti sa creezi singura prajituri decorate festiv, bijuterii sau decoratiuni de nunta, dupa cum arata EcoChicWeddings:

Cartea scriitoarei Mireya Navarro, "Nunta verde", iti poate oferi diverse alternative pentru planificarea unui eveniment festiv care sa nu dauneze mediului.

"Totul trebuie sa porneasca din dorinta de a evita risipa si excesul. Ecologia inseamna sa nu cheltuiesti prea mult si sa nu faci risipa", spune Navarro, adaugand ca trebuie sa respecti principiile ecologiei cand planifici o nunta: redu, reutilizeaza, recicleaza.

Poti sa incepi chiar de la verighete, care pot fi realizate din aur sau argint reciclat, desi poate dura ceva pana cand gasesti o companie care sa produca bijuterii din metale reciclate. Ecowedding recomanda GreenDiva, o companie ce produce bijuterii din materiale reciclate. Poti chiar sa alegi o serie de bijuterii care nu iti mai plac si sa le topesti, folosind aurul pentru verighete.

In ceea ce priveste invitatiile de nunta, cu siguranta cea mai simpla solutie este sa trimiti invitatii electronice: protejezi mediul si ... iesi mult mai ieftin. Insa avand in vedere ca eticheta cere sa trimiti invitatii clasice, exista posibilitatea sa trimiti invitatii din hartie reciclata.

Ca sa ai flori la nunta nu trebuie neaparat sa se defriseze o sera de dimensiunile unui mic parc: poti foarte bine sa organizezi nunta intr-o gradina botanica sau in aer liber, beneficiind astfel de verdeata si flori in mediul lor natural.

Pentru a reduce costurile nuntii si poluarea astfel produsa, incearca sa organizezi nunta aproape de orasul in care locuiesc cei mai multi dintre invitati. Cu siguranta ca o nunta in afara localitatii suna de vis, insa transportul lasa urme asupra mediului.

Marturiile de nunta au devenit optionale. Daca tii neaparat ca invitatii sa aiba o amintire de la nunta ta, poti opta pentru ceva perisabil, cum ar fi prajituri, gem sau ciocolata facute in casa. Unele cupluri aleg chiar sa doneze bani unei organizatii pentru ecologie, in loc sa cumpere marturii.

Rochia de mireasa este usor de transformat intr-un articol eco, pentru simplul motiv ca faci risipa daca dai o groaza de bani pentru o rochie pe care o porti o singura data.

Poti pur si simplu sa alegi un model modern si sa o porti si la alte ocazii, sa inchiriezi o rochie de mireasa sau sa cumperi una second-hand. Daca nu vrei sa o mai porti alta data, doneaz-o!

Chiar si luna de miere poate fi o ocazie buna de a proteja mediul: in loc sa dai o caruta de bani pe o vacanta in strainatate sau pe o croaziera, poti gasi chiar pe plaiuri mioritice o zona linistita unde poti face ecoturism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#planifici nunta verde, #nunta ecologica, #recicleaza nunta , #intalniri