Cum repari inima zdrobita a fiicei tale?

Luni, 08 Martie 2010, ora 18:15
3835 citiri
Cum repari inima zdrobita a fiicei tale?

Pentru oricine, dar mai ales pentru fetele sensibile, adolescenta este o perioada tulbure si plina de capcane amoroase. De aceea, mamele ar trebui sa stie cum sa previna sau macar cum sa repare traumele pe care o iubire nefericita le poate lasa in mintea si sufletul copilelor lor.

O metoda moderna si mai putin conventionala de "tratament" este practicarea unui sport si incurajarea adolescentelor sa participe la cat mai multe competitii, recomanda Family Education.

In acest mod, fetele nu numai ca isi dezvolta corpul armonios si isi sporesc increderea in sine, dar invata sa accepte cu demnitate si gratie o infrangere. Caci, chiar daca relatiile de dragoste cu baietii nu pot fi considerate un sport, o astfel de relatie incheiata brusc si prost poate fi privita ca o infrangere, nu-i asa?

Chiar si medicii avertizeaza ca, la fel ca si in cazul pierderii unei competitii importante, inima reactioneaza fizic la acest stres emotional, ceea ce face ca expresia "inima zdrobita" sa nu fie doar o figura de stil lipsita de corespondent in realitate.

Atunci cand avem parte de o surpriza neplacuta, de o suferinta emotionala provocata de pierderea cuiva drag, musculatura inimii slabeste, iar ritmul cardiac este crescut si uneori neregulat.

Trecand dincolo de toate aceste aspecte fizice, nu trebuie sa uitam sa mentionam cat de importanta este pregatirea psihica a fetelor pentru o relatie de dragoste serioasa. Mamele sunt datoare sa le avertizeze cu privire la potentialul risc ca aceasta sa nu dureze o vesnicie, asa cum scrie in basme.

Iar in momentul in care povestea de dragoste se incheie, dintr-un motiv sau altul, adolescentele trebuie incurajate sa isi exprime sentimentele. Tristete, manie, confuzie, gelozie, neincredere, toate acestea pot ajunge sa formeze un ghem greu de descalcit de catre o pustoiaca, ea fiind, in cazuri extreme, impinsa de disperare sa aleaga calea cea mai dramatica, a sinuciderii.

Prin urmare, o mama trebuie sa vegheze cu mare atentie asupra fetitei ei, sa o incurajeze sa se descarce emotional fata de prietenele ei, iar acestora sa le ceara ajutorul pentru a o scoate din starea in care se afla.

Intr-o astfel de situatie, este foarte bine ca adolescenta sa fie antrenata in tot felul de activitati, sa i se dea o suma de responsabilitati si sa fie tratata cu intelegere si compasiune.

Pe de alta parte, in cazul in care fata este cea care a decis ruperea relatiei, cel mai intelept este ca ea sa fie sfatuita sa nu barfeasca, sa nu raspandeasca zvonuri si sa nu dezvaluie amanunte din timpul povestii de dragoste abia incheiate. Cine stie, poate intr-o buna zi cei doi fosti iubiti pot deveni buni amici.

In concluzie, adolescenta noastra trebuie sa invete, la finalul unei asemenea experiente triste, ca nu trebuie neaparat sa dea vina pe cineva, pur si simplu unele relatii sunt bune pentru a exersa, si doar putine sunt profunde si pe termen lung. Ceea ce e valabil si pentru baieti...

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#relatii parinti copii, #dragoste adolescente, #relatii iubire adolescenti , #intalniri