Cum sa ai grija de animalul de companie in timpul Sarbatorilor

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 15:44
1528 citiri
Cum sa ai grija de animalul de companie in timpul Sarbatorilor
Foto: photobucket

Atunci cand se apropie sarbatorile de iarna toata lumea este ocupata sa cumpere cadouri, sa il taie pe Ghita si sa faca preparate cat mai gustoase pentru ziua de Craciun. Cei care au animale de companie au si mai multe grija pentru ca trebuie sa aiba grija de acestea ca de un copil mic. Afla in continuare ce trebuie sa faci pentru ca animalul tau sa fie in siguranta in aceste zile.

Daca te gandesti ca animalul tau este in siguranta, pune-te jos la nivelul lui si priveste in jur. Animalele de companie nu au maini sa examineze lucrurile intalnite, dar cu toate acestea sunt interesati. Asa ca daca vor da peste cutiile de cadouri ei se vor folosi de labute si bot pentru a le desface. In aceste cazuri ar trebui sa nu lasi cadourile, pungile sau alte astfel de obiecte la indemana lor, te sfatuieste Seattle Times.

Bradul de Craciun, indiferent ca este natural sau artificial, reprezinta un pericol pentru micii curiosi. De exemplu, substantele chimice puse in apa pentru a pastra un copac in stare proaspata pot fi daunatoare animalului tau. Asigura-te ca animalul de companie nu ajunge la trunchiul pomului de Craciun.

De asemenea, ornamentele si beteala sunt tinte usoare. Macar incearca sa pui ornamentele periculoase mai sus, astfel incat animalul sa nu ajunga la ele.

Securizeaza copacul. Multi detinatori de animale au iesit la o plimbare si cand s-au intors acasa au gasit pomul cazut si ornamentele distruse. Daca nu vrei sa treci printr-un astfel de moment, asigura-te ca pomul este in siguranta atunci cand ramane in casa cu animalul tau.

Tine cablurile si instalatia de brad la departare de animalul tau, pentru ca acesta este tentat sa le roada.

De asemenea, lumanarile decorative sunt interesante si frumoase, dar atrag animalele, ce se pot rani foarte usor. Incearca sa le pozitionezi intr-un loc in care animalul sa nu aiba acces. De asemenea, daca ai casa cu semineu, securizeaza-l.

Ai grija si la plantele de interior, deoarece unele pot afecta sanatatea animalului. Inainte de achizitionezi una intereseaza-te daca este sigura pentru micul tau animal.

In aceasta perioada avem tendinta de a manca orice si in contitati mari. Chiar daca iti iubesti foarte mult animalul nu iti demonstra iubirea dandu-i multa mancare. De asemenea, ofera-i mancare specifica de anima, nu hrana pentru oameni. Daca inviti pe cineva la tine, anunta-i sa nu ii ofere animalului mancare fara sa iti ceara sfatul inainte.

Ofera-i animalului tau spatiul sau personal. Daca organizezi o petrecere la tine acasa, tine animalul cat mai departe de aceasta zona. Nu numai ca va fi deranjat de zgomot, insa este foarte posibil ca numarul mare de persoane sa il sperie si sa reactioneze in mod diferit fata de cum o vor face.

De asemenea, noaptea Anului Nou este periculoasa pentru animale din cauza artificiilor, ce il pot speria foarte tare. Incearca ca in aceasta seara sa il lasi inchis intr-o camera ferita de astfel de evenimente.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#animale siguranta sarbatori, #protectie animale sarbatori , #intalniri