Cum sa ai o pisica sanatoasa

Duminica, 09 August 2009, ora 13:07
5775 citiri
Cum sa ai o pisica sanatoasa
Foto: Ziare.com

Ca orice stapan de animale de companie doresti ca pisicuta ta sa fie cat mai sanatoasa.

Poti incepe prin a-i oferi o mancare buna, apa de fiecare data cand are nevoie si un adapost comod. Dar cu toate acestea, intr-o zi poti descoperi ca pisica ta s-a imbolnavit si nu ai idee ce trebuie sa faci pentru a o face sa se simta mai bine. Afla ce trebuie sa faci pentru a evita aceste situatii.

Daca ai o pisica, trebuie sa te asiguri ca-i oferi cea mai buna mancare. Opteaza pentru mancarea pentru pisici premium, deoarece este preparata din cele mai bune ingrediente, te sfatuieste Buzzle.

Daca esti ceva mai atent la modul in care se comporta, o sa iti dai seama imediat cand ceva nu este in regula. Daca sta prea mult intr-un loc, este abatuta sau nu are energie, este recomandat sa mergi la veterinar cat mai curand posibil.

De asemenea, trebuie sa fii atent la blana pisicii. Daca blana isi pierde din stralucire, mergi la doctor. O simpla vizita la veterinar si vei afla daca pisica ta are nevoie de o ingrijire mai atenta.

Varsaturile si diareea sunt doua simptome comune chiar si in cazul in care boala este simpla. Una dintre cauzele varsaturilor poate fi un ghemotoc de blana ramas pe gatul pisicutei. Daca aceste simptome persista dupa prima zi, mergi la veterinar.

Vaccinarea la timp este o solutie foarte buna pentru a tine bolile la distanta de animalutul tau. Rabia este una dintre bolile de care iti poti proteja pisica daca ii faci vaccinul la timp. In cazul in care pisica nu are vaccinul facut si se imbolnaveste, timpul pentru tratament nu este foarte mare.

O alta boala foarte grava, care poate fi evitata daca ii faci vaccinul potrivit, este leucemia felina. Daca in cazul oamenilor leucemia nu este contagioasa, in cazul pisicilor este. Chiar daca exista un vaccin pentru aceasta boala, este recomandat sa nu iti lasi aminalul in jurul altei pisici bolnave.

Daca o pisica are purici sau mananca rozatoare moarte, poate sa faca viermisori. Pentru a evita ca pisica ta sa ajunga in aceasta situatie, pune-i in mancare in mod regulat putin usturoi.

Prin luarea a cateva masuri de precautie ai mai multe sanse sa ai o pisica sanatoasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#ingrijire sanatate pisica, #sanatane pisica, #ingrijire corecta pisica , #intalniri