Cum sa eviti cearta in cuplu

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 18:49
9610 citiri
Cum sa eviti cearta in cuplu

Nu exista cuplu care nu se cearta. In definitiv, daca partenerii nu se cearta, nici nu prea au motive de impacare "fierbinte". Si o relatie fara "scantei" este destul de plicticoasa.

Ca sa poti sa ai insa o relatie sanatoasa, trebuie sa stii cum sa te certi. Regulile certurilor de cuplu se stabilesc, in general, inca de la inceputul unei relatii - si ar trebui sa aiba accentul pe corectitudine si eficienta.

Iata ce nu trebuie sa faci atunci cand va certati, scrie The Frisky.

1. Sunt lucruri pe care iubitul tau le face si iti amintesc de "fostul". Poate devine monosilabic atunci cand incerci sa afli ce simte. Poate ca se supara atunci cand ii amintesti sa duca gunoiul.

Cand il vezi asa, iti vin din nou in minte lucrurile care te-au facut sa te desparti de fostul tau iubit-aminteste-ti totusi cu cine stai de vorba. Daca il faci sa plateasca pentru pacatele fostului tau partener, il vei pune pe fuga - si pe buna dreptate.

2. Poate ca iti vine sa-i spui ca este "idiot" sau "cretin", pentru ca te-a scos din minti si doar asa te poti "racori". Daca-l faci in fel si chip acum, vei descoperi in curand ca iti va intoarce "favoarea", si in scurt timp va veti certa ca la usa cortului.

Nu ajungi nicaieri daca ii spui ca este "asa si pe dincolo". Artista certurilor stie sa isi sustina punctul de vedere fara sa recurga la astfel de lovituri.

3. Iti aduci aminte cand a uitat de aniversarea a doua saptamani de relatie pentru ca a iesit cu baietii la un meci? Nu e cazul sa-i tot amintesti si lui, la fiecare cearta, de acel moment.

In definitiv, l-ai certat o data pentru asta. Nu poti sa-i tot aduci aminte cat de tradata te-ai simtit, de fiecare data cand te calca pe nervi.

4. Esti suparata ca a lasat usa deschisa dupa el si a iesit catelul, insa oricat de mult ai tipa, cainele nu se intoarce de unul singur, iar faptul este consumat.

Daca simti ca te apuca tipatul in mijlocul unei certe, ia o pauza, numara pana la zece, da intr-o perna sau fa o plimbare, mai degraba.

5. Gandeste-te de doua ori inainte sa deschizi gura la suparare si nu-i mai gasi nod in papura. Oricat de mult te sacaie ca lasa capacul ridicat la toaleta, odata ce ai apucat sa spui ce te enerveaza nu vei mai reusi niciodata sa stergi acele cuvinte.

E foarte tentant ca, odata suparata, sa spui tot ce te-a enervat in ultimul deceniu. Rezista acestei tentatii, pentru ca s-ar putea ca si el sa aiba cateva lucruri neplacute de spus despre tine.

Iarina Dumitrescu

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sfaturi relatie, #cearta cu iubitul , #intalniri