Cum sa eviti certurile intr-un cuplu

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 18:56
6883 citiri
Cum sa eviti certurile intr-un cuplu

Ai vrea sa omori din fasa discutiile tensionate si certurile din cuplu? Nimic mai simplu. Aminteste-ti in momentele-cheie ca pe lume exista si compasiunea. Daca tii cont de acest lucru, deja lucrurile sunt pe jumatate rezolvate.

In orice relatie exista certuri. Desi esti tentat sa te gandesti la bani sau copii ca fiind principalele potentiale motive de tensiune, lucrurile nu stau deloc asa. Majoritatea discutiilor in contradictoriu se isca din cauze aparent neinsemnate, cum ar fi cine spala vasele, sau de ce nu sunt spalate bine, de ce unghiile se taie pe masuta de cafea, de ce nu e golita tavita pisicii sau ce cauta ciorapii pe podea.

Desi lipsite de importanta la prima vedere, aceste motive sunt un izvor nesecat de stres, contribuind la o stare de tensiune permanenta in cuplu. Si, totusi, daca raman nespuse, aceste lucruri minore, dar deranjante, pot genera certuri-monstru dupa o perioada de timp.

Majoritatea discutiilor in contradictoriu sunt spontane. Daca, in schimb, reactiile n-ar fi la fel, si fiecare dintre parteneri ar zabovi asupra a ceea ce urmeaza sa spuna, lucrurile n-ar lua o intorsatura atat de urata. Compasiunea este cheia spre eliminarea tensiunilor, spun specialistii, citati de WebMD.

Daca, spre exemplu, in loc sa te repezi sa-ti ingropi partenerul sub un suvoi de vorbe, unele mai putin inspirate decat altele, ai respira si incerca sa-l asculti pe cel din fata ta, ai vedea ca intensitatea vocii lui scade, el dazarmandu-se incet-incet. Intr-o discutie in contradictoriu, cei doi se lupta pentru a apuca sa se faca auziti.

Daca unul dintre ei ar tacea si ar asculta, conflictul s-ar stinge inainte de a incepe. A vorbi are si un efect curativ. Lasa-ti partenerul sa vorbeasca si vei vedea cum se calmeaza.

Unul dintre antidotutile furiei este rabdarea, spun budistii. Relaxeaza-ti simturile si cultiva-ti rabdarea.

In plus, poate n-ar fi rau sa-ti micsorezi asteptarile. Daca te astepti ca partenerul de viata sa fie perfect, vei fi dezamagit, inevitabil.

Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru a aproba participarea Armatei la aprobarea participării Armatei României la Operaţia maritimă de tip coaliţie...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#certuri, #relatie, #conflict, #disensiune, #contradictoriu, #solutie, #rabdare , #intalniri