Cum sa inchei excelent o zi proasta

Duminica, 06 Septembrie 2009, ora 00:59
2883 citiri
Cum sa inchei excelent o zi proasta
Foto: todaysseniorsnetwork.com

Ai o zi proasta, asta e clar. Dupa cele intamplate ieri seara, astazi te-ai certat si cu seful, iar masina a inceput sa tuseasca, semn ca vrea sa o duci la doctor. Mai mult, simti ca te lasa nervii din cauza copilului vecinilor de deasupra, care se da cu rolele prin apartament.

Ce te faci? Mai ai o seara lunga la dispozitie in care va trebui sa "supravietuiesti", iar la final sa mergi linistit la culcare si sa mai si dormi, chiar daca necazurile iti tulbura mintea.

Iata cateva ponturi oferite de site-ul happiness-project.com , pentru a incheia excelent o zi proasta.

Fa exercitii fizice

Efortul energizeaza si calmeaza in acelasi timp. Da drumul la muzica si incearca sa te concentrezi pe cateva exercitii fizice.

Autodepasteste-te! Daca pana acum faceai 30 de flotari, incearca sa faci 31. Daca nu rezistai mai mult de o ora pe bicicleta, incearca sa mai dai de cateva ori din pedale si dupa expirarea acestui timp. Te vei simti excelent, vei vedea, mai ales la gandul ca ai mai dat cateva grame jos.

Fa ceva bun pentru altii

Poate nu e mare lucru pentru ei, dar pentru moralul tau va fi cu siguranta. Gesturi marunte, neobisnuite, cum ar fi sa scrii un comentariu pozitiv la un articol pe care tocmai l-a postat pe blog un prieten de-al tau, sau sa trimiti o urare prin sms unor fosti colegi despre care tocmai ai aflat ca s-au casatorit.

Chiar daca nu vei primi imediat raspuns, te vei simti mai apropiat de ei, vei simti ca nu esti singur.

Nu te mai gandi la ce s-a intamplat

Studiile arata ca aceasta inclinare de a ne gandi continuu la ceea ce s-a intamplat rau in viata noastra ne face sa amplificam efectele negative si sa ne simtim mult mai rau decat ar fi normal.

Nu spune nimeni ca nu trebuie sa tragi niste concluzii dintr-o intamplare nefericita, dimpotriva, dar la un moment dat trebuie sa spui "Stop! ce a fost a fost, e timpul sa trec mai departe".

Da un telefon

Nici nu iti poti imagina cat de placut suna vocea unui om drag in momentul in care te simti coplesit de necazuri. Nu te jena sa ii ceri ajutorul. Explica-i pe scurt prin ce treci si accepta-i sfaturile. Norii se vor mai risipi!

Rezolva o problema mereu amanata

Daca tot te simti neputincios in fata actualelor probleme, incearca sa rezolvi una de pe lista celor aflate in asteptare. Programeaza-te la dentist, daca ai nevoie, sau fa-ti curat pe birou si in folderele din calculator. Odata bifate, vei rasufla usurat: "eu tin problemele sub control, nu invers!".

Mergi la culcare mai devreme

Baga-te in pat inainte de ora obisnuita. Cu cat intri mai mult in noapte cu atat vei adormi mai greu, iar gandurile negre te vor napadi. Incearca sa te relaxezi si sa iti amintesti ca "si maine e o zi".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#gandire pozitiva, #exercitii fizice somn , #intalniri