Cum sa iti antrenezi creierul

Duminica, 05 Octombrie 2008, ora 14:07
10967 citiri
Cum sa iti antrenezi creierul

Creierul, ca toti muschii din organism, are nevoie de exercitiu si antrenament. O multime de oameni au creierul complet neatrenat. Vrei sa il aduci pe al tau in forma? Urmatorii pasi pot sa iti imbunatateasca randamentul creierului si sa il fereasca de a deveni lenes.

1. Jocuri pentru antrenamentul creierului

Desi nu este singurul mod prin care creierul poate fi antrenat, unii cred ca este una dintre cele mai bune metode. Unde dintre cele mai bune jocuri sunt "Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day" pentru Nintendo DS si "Brain Challenge" pentru iPod-urile Apple. Se crede ca aceste jocuri solicita toate partile creierului si sunt un mod eficient de a-l exersa.

2. Probleme simple, dar zilnice

Aritmetica de baza, puzzle-urile, cuvintele incrucisate sau sudoku si sahul. Aceste "probleme" solicita creierul, imbunatatindu-i performantele.

3. Exercitiu fizic

Creierul nu are nevoie doar de stimul intelectual. Exersarea altor parti ale corpului il pot ajuta sa functioneze mai bine. Exercitiul fizic imbunatateste functiile cognitive, reducand riscul aparitiei dementei.

Se presupune ca dupa un efort fizic, gandim mai bine. Deci, ar fi o idee buna sa facem miscare inainte sa ne exersam creierul.

4. Micul dejun, cea mai importanta masa din zi

Daca mananci un mic dejun corespunzator, acesta poate avea un impact major asupra creierului. S-a demonstrat ca tinerii care mananca dimineata dulciuri si beau bauturi acidulate au rezultate mai slabe la testele pentru memorie si atentie.

Un mic dejun sanatos asigura energia necesara pentru o zi intreaga de exercitiu fizic si mental.

5. Limiteaza timpul petrecut la televizor

Atunci cand te uiti la televizor este ca si cand creierul si-ar lua o pauza. Un studiu arata ca la oamenii care se uita la televizor se poate observa o crestere a undelor alfa din creier - creierele lor intra intr-o stare pasiva, ca si cum ar sta pe intuneric.

Uitatul excesiv la televizor a fost mereu asociat cu performante scazute, si de ce ne-am dori asa ceva?

6. Rasul

Mai multe studii arata ca oamenii au rezultate mai bune la rezolvarea problemelor de creativitate imediat dupa ce au fost expusi la comedie.

Subiectii sustin ca se simteau ma alerti, mai activi, mai interesati si entuziasmati dupa ce s-au uitat la comedii. Exista totusi un punct slab: umorul poate sa distraga si sa micsoreze performanta la rezolvarea problemelor care nu presupun creativitate.

7. Invata ceva nou

Prin invatarea a ceva nou exersezi o functie importanta a creierului - abilitatea de a invata. O simpla cautare pe Internet te poate aduce in fata unor informatii care te pot ajuta in viitor, dar care iti antreneaza si creierul.

CTP e revoltat și dezamăgit: "Dimineața știu că mă așteaptă mizeria umană și crima zilei"
CTP e revoltat și dezamăgit: "Dimineața știu că mă așteaptă mizeria umană și crima zilei"
Cristian Tudor Popescu este dezamăgit și revoltat de ceea ce se întâmplă în România, despre care spune că a devenit un loc plin de violență și cruzime. Sub titlul "România în...
Mâncarea care trebuie evitată când iei micul dejun la hotel: gândește-te de două ori înainte de a-ți umple farfuria
Mâncarea care trebuie evitată când iei micul dejun la hotel: gândește-te de două ori înainte de a-ți umple farfuria
Micul dejun gratuit este un avantaj căutat de mulți călători atunci când rezervă șederi la hotel. O selecție de chifle, brioșe și cereale alcătuiesc ofertele tipice, alături de bacon,...
#creier, #exersat, #exercitiu, #ras, #jocuri, #sport, #mic dejun, #televizor , #intalniri