Cum sa lupti cu anxietatea

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 14:56
7504 citiri
Cum sa lupti cu anxietatea

Instabilitatea vremurilor in care traim ne cauzeaza o stare acuta de anxietate si stres.

In cadrul unei conferinte a psihologilor care a avut loc, in Spania, saptamana trecuta s-a ajuns la concluzia ca tot mai multe persoane au inceput sa faca sedinte de terapie din cauza ca nu fac fata problemelor financiare, sentimentale si cele legate de viata de familie.

Un studiu realizat in 2007 informa ca o persoana din 50 sunt afectate de boala anxietati generalizata (GAD) care se manifesta prin griji irationale despre orice fel de lucruri, iar una din zece persoane sufera ocazional de un atac de panica, informeaza The Independent. Pentru a combate starile de anxietate psihologii sunt de parere ca schimbarea atitudinii fata de viata reprezinta un inceput.

Daca vrei sa fii o persoana mai relaxata trebuie sa cunosti problemele care iti provoaca starile de anxietate. Persoanele anxioase ar trebui sa isi noteze simptomele de alarma psihica. Acestea pot fi palpitatii, nervozitate, tensiune musculara si o respiratie neregulata. In momentul in care ele sunt constietizate impactul problemelor se va diminua.

Exercitiile fizice combat anxietatea pentru ca te ajuta sa dormi mai bine si ajuta la eliberarea hormonilor fericirii in corp. Abordeaza problemele zilnice cu un ton mai relaxat. O vorba spune ca o problema are cel putin trei solutii. Daca ai o zi proasta asta nu inseamna ca este sfarsitul lumii, incearca sa gasesti rezolvarea si nu iti consuma energia inutil facandu-ti griji.

Respiratia este cea mai ieftina si utila metoda pentru calmarea nervilor. Vei putea controla atacurile de panica daca vei invata sa respiri adanc si corect. Psihologii ne avertizeaza ca mancarea pe care o consumam influenteaza o mare parte din corpul nostru. De aceea este important sa evitam alimentele care "atata" sistemul nervos. Prea multa cofeina, ceai negru sau ciocolata poate provoca o stare de panica.

Din cauza presiunii la care suntem supusi de societatea moderna este recomandat sa invatam sa mai refuzam lucrurile pe care nu putem sa le facem. Amabilitatea "fortata" iti va crea senzatia ca ai prea multe sarcini de indeplinit si nu vei putea sa le mai faci fata. Puteti incerca si terapia alternativa pentru a combate starea de anxietate. Acupunctura, aromaterapia sau cristalterapia sunt doar cateva dintre acestea. Daca nu vrei sa apelezi la asa ceva incearca sa razi cat mai des si sa gandesti pozitiv.

In cazul in care ai incercat tot ce stiai si nu ai reusit sa te tratezi este cazul sa apelezi la sfatul unui specialist. Nu lasa ca aceasta problema sa iti scape de sub control pentru ca consecintele vor fi serioase. Putina anxietate este importanta deoarece ne ajuta sa fim concentrati. Este perfect natural, insa ce este prea mult dauneaza.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#anxietate, #respiratie, #combate, #stare , #intalniri