Cum sa rezolvi conflictele cu cei dragi

Duminica, 08 Februarie 2009, ora 13:12
3144 citiri
Cum sa rezolvi conflictele cu cei dragi

Ritmul alert al vietii, stresul de la munca si frica determinata de criza financiara se reflecta in mod negativ in relatia cu membrii familiei. Iar acestea au un efect negativ asupra sentimentelor noastre care se transforma in frustrare si pesimism.

De aici si pana la conflictele zilnice cu cei dragi nu mai este decat un pas foarte mic. Specialistii ne avertizeaza ca vremurile de criza financiara au o influenta negativa asupra vietii de familie din cauza ca acestia sunt nervosi, iritati si inchisi in sine.

In ciuda problemelor care apar trebuie sa contientizam ca lucrurile se vor agrava daca nu vom lua masuri sa aplanam sau sa rezolvam conflictele in mod pasnic, ca acestea sa nu degenereze in probleme de mare amploare care nu mai pot fi rezolvate. Nu uitati ca problemele de la birou nu trebuie sa isi faca loc si in viata de familie, in relatia cu sotia/ul sau cu copilul tau.

Trebuie sa fii in stare sa "sortezi" problemele, iar timpul pe care il petreci acasa sa se concentreze pe intarirea relatiilor dintre voi. Daca sunteti foarte stresati mai bine cereti un moment de ragaz in care sa fiti singuri si sa va faceti ordine in ganduri. Comunicarea este cea mai buna solutie de a rezolva sau preveni un conflict.

Cel de langa tine nu are puteri supranaturale ca sa ghiceasca ca tu ai probleme si poate crede ca din rea vointa te porti urat. In cazul in care conflictul a izbucnit, incearca sa iei pauza un minut, sa repiri si sa iti dai seama ca orice cuvant urat si dureros nu mai poate fi retras mai tarziu. Cumpatul te poate salva de la multe probleme si conflicte pe care le vei regreta mult mai tarziu.

Daca impartiti sarcinile gospodariei incearca sa iti faci partea ta ca sa nu il superi pe celalalt. Ar putea sa creada ca este incorect ca el sa faca totul si tu nimic. Respectarea promisiunilor pe care ti le-ai luat vor face ca relatiile cu membrii familiei sa mearga foarte bine. Si pana la urma urmei fiecare dintre voi stie care ii sunt minusurile si cum sa le imbunatateasca pentru a evita o cearta care aduce doar daune sufletesti.

E important sa nu uitati ca familia este locul care nu trebuie sa se destrame indiferent de criza financiara si orice altceva ar veni. Tocmai asta este provocarea cea mai mare, sa stii sa iti pastrezi familia in vremuri grele.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#conflict familie, #preveni conflict comunicare, #respectarea promisiunilor , #intalniri