Cum sa spui Nu!

Sambata, 15 Noiembrie 2008, ora 15:16
1429 citiri
Cum sa spui Nu!

Sunt situatii in viata ta profesionala cand te simti prinsa intre datoria de a face ce crezi tu ca se asteapta ceilalti de la tine si ce ti-ai dori cu adevarat sa faci.

Cum sa procedezi totusi fara a jigni pe nimeni si fara a-ti pune in pericol slujba?

Cum sa spui NU....

1. Atunci cand se face cheta pentru un cadou pentru un coleg pe care nu-l placi sau cu care nu te intelegi: "Nu cred ca relatia noastra a ajuns in stadiul de daruit cadouri".

2. Atunci cand seful te "roaga" sa lucrezi in plus. Anunta ca daca faci ce vrea el/ea, atunci va trebui sa renunti la altceva: "Lucrez la proiectele X, Y, Z in momentul asta - la care sa renunt ca sa imi fac timp si pentru acesta?"

3. Atunci cand seful tau are o idee proasta. Ai doua variante la indemana. Fie ii spui "Este atat de interesant..." apoi ii amintesti de una dintre ideile sale mai bune "doar ca imi doream mai mult sa lucram pe baza ideii tale initiale, era atat de grozava!", fie intelegi gresit in mod deliberat si incepi sa descrii propria ta idee "Vrei sa spui ca...Ce minunat!".

4. Atunci cand inferiorul tau are o idee proasta. Nu te angaja, dar fii draguta "Hmm, nu ma gandisem la asta!" apoi adu-l pe calea cea buna "Si asta imi da o alta idee..."

5. Persoanei care iti bate mereu la usa biroului intreband daca poate sa intre. "Imi pare rau, nu este un moment potrivit".

6. Unei invitatii la un eveniment care are legatura cu slujba si la care participa si sefii. Raspunde imediat, transmitand in acelasi timp placerea de a fi invitata "Ce grozava invitatie!", dar si neplacerea de a fi nevoita sa o ratezi "Din nefericire, am altceva programat pentru seara aceea".

7. Persoanei care iti cere sfatul profesional sau un contact al unei persoane, spre exasperarea ta. "Nu-mi vine nimic/nimeni in minte acum, dar daca ma gandesc la ceva o sa te anunt".

Maria Ionescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Locurile de muncă solicitante pentru creier ar proteja oamenii de apariția demenței
Locurile de muncă solicitante pentru creier ar proteja oamenii de apariția demenței
Cercetătorii au descoperit că, cu cât oamenii îşi folosesc mai mult creierul la locul de muncă, cu atât mai bine par să fie protejaţi împotriva problemelor de gândire şi de memorie care...
Horoscop zilnic. Miercuri, 17 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Horoscop zilnic. Miercuri, 17 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Relațiile cu...
#job, #sef, #refuz, #solutii , #intalniri