Cum sa te mentii plin de energie

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 23:55
3457 citiri
Cum sa te mentii plin de energie

Lipsa de energie este o problema tot mai des intalnita. Din ce in ce mai multe persoane se plang ca nu reusesc sa faca fata stresului de peste zi, iar seara cad in pat epuizati.

Daca vreti sa simtiti ca traiti cu adevarat, atunci trebuie sa va imbunatatiti stilul de viata.

Ca sa reusesiti sa fiti seara la fel de energici ca la prima ora a diminetii, trebuie sa puneti pret pe fiecare aspect al vietii voastre.

Webmd va dezvaluie cateva modalitati de a va mentine plin de energie:

1. Mariti cantitatea de magneziu consumata zilnic. Persoanele cu deficient de magneziu fac fata mai greu activitatilor fizice si, in timp, ajung sa se simta mereu obositi.

Aportul zilnic recomandat de magneziu este de aproximativ 300 miligrame pentru femei si 350 miligrame pentru barbati.

Ca sa asimilati magneziu adaugati in dieta zilnica cereale, alune sau migdale.

2. Mergeti pe jos. Desi la o prima vedere aceasta activitate fizica ar parea sa oboseasca, de fapt mersul pe jos iti va conferi o parte din energia de care ai nevoie peste zi.

Mersul pe jos este la indemana oricui, nu ai nevoie de un echipament sportiv complicat si il poti face oriunde: in parcuri, pe drumul catre serviciu sau in jurul blocului.

Studiile au aratat ca 10 minute de mers pe jos iti dau energia necesara pentru urmatoarele doua ore.

3. Nu sariti peste micul dejun. Persoanele care mananca la micul dejun au o mai buna stare de spirit si au mai multa energie pe parcursul zilei.

Mai mult, persoanele care nu au in general mese regulate ajung seara sa fie rapusi de oboseala.

4. Evitati sa va enervati. Daca va simtiti nervos incercati sa nu aprofundati subiectul si cautati o metoda de a va relaxa: ascultati muzica, cititi o carte sau vorbiti la telefon.

5. Beti mai multa apa si mai putin de alcool. Uneori, chiar si o usoara deshidratare te poate face sa te simti obosit si letargic.

Daca va simtiti in mod frecvent obositi, chiar si dupa o noapte de somn, incearcati sa reduceti alcoolul pe care il consumati chiar si seara, inainte de culcare.

6. Mancati mai putin zahar. Cheia aici este pastrarea zaharului din sange echilibrat, astfel incat energia sa ramana constanta.

7. Beti cafea cu lapte. Incercati sa evitati cafeaua simpla, adaugand putin lapte care este o sursa buna de claciu pentru oase si contine grasimi naturale.

8. Mergeti la medic. Daca va simtiti obosit chiar si dupa o noapte de odihna, atunci ar trebui sa vorbiti cu medicul despre un test de sange pentru a vedea eventualele disfunctii tiroidiene, precum si pentru a vedea daca nu cumva aveti anemie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#plin energie, #sursa energie, #modalitate energie, #oboseala zilnica , #intalniri