Cum sa traiesti fericit pana la adanci batraneti

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 00:29
5770 citiri
Cum sa traiesti fericit pana la adanci batraneti
Foto: Saving-a-marriage.com

Fericirea in casnicie nu inseamna numai iubire si respect. Partenerii trebuie sa depuna eforturi comune pentru ca un mariaj sa supravietuiasca pana la adanci batraneti.

Casnicia reprezinta un refugiu pentru agitatia lumii in care traim, dar stabilitatea ei trebuie construita pas cu pas, fara a trece peste vreo etapa, informeaza webmd.com.

Visele comune

Lucrurile marunte fac diferenta intotdeauna, iar daca visul unei casnicii implinite semnifica mici placeri comune, atunci ele trebuie sa fie descoperite de ambii parteneri.

Lucrurile facute impreuna, precum "Ce gatim asta seara?" sau "Daca nu ai platit inca facturile putem merge amandoi" ori "Al cui este randul la spalat vase?", sunt cele care unesc partenerii.

Ei vor avea un scop comun, iar impartasirea acestor probleme sau responsabilitati transforma succesul lor in succesul familiei. Va fi micul lucru construit impreuna, iar mariajul va deveni locul in care totul este posibil in doi.

Viata sexuala activa

Medicii webmd.com sunt de parere ca sexul intr-o casnicie inseamna mult mai mult decat un act psihologic. Ei cred ca o viata sexuala activa este foarte importanta pentru sanatatea emotionala a cuplului, micul secret al indragostitilor.

Tocmai de aceea, ea trebuie intretinuta cu imaginatie, indrazneala si buna dispozitie. Sexul este, dincolo de toate, un mod de a elibera tensiunile.

"Partenerii trebuie sa pastreze acea chimie care a existat intre ei la inceputul relatiei. Pentru ca viata sexuala sa fie cat mai frumoasa, ea trebuie diversificata cu imaginatie si bun gust", a spus sexologul Jane Greer.

Partenerul este singura familie

Confuzia adevaratei familii se creaza atunci cand partenerii sunt legati de parintii si fratii lor. Odata casatoriti, prioritatea trebuie sa fie noua familie, construita treptat.

Aceasta noua convingere nu va schimba cu nimic sentimentele pentru parinti sau frati ci doar va stabili prioritatile in abordarea relatiilor.

Comportamentul tau ii va arata partenerului ca doresti o familie, pe care sa o construiti impreuna. Odata stabilita aceasta prioritate, cei doi indragostiti vor porni in casnicie cu gandul de a construi familia in care ei au crescut.

Acceptarea greselilor

Compromisul intr-o relatie semnifica modalitatea de rezolvare a multor conflicte. Impulsivitatea si neacceptarea greselilor sunt doar doua lucruri care trebuie sa dispara odata cu acceptarea unei vieti langa partener pana la adanci batraneti.

"Cearta este una din cele mai serioase probleme ale cuplurilor, pentru ca cele mai multe persoane nu stiu cum sa se certe. Firile impulsive nu isi accepta greselile, iar fiecare cearta este un monolog prelungit de reprosuri.

Aceasta atitudine este frustranta si de multe ori reprezinta punctul de plecare pentru un divort", a spus psihoterapeutul Daniel B. Wile. Jignirile si sentimentul de vinovatie distrug incet dar sigur orice relatie si trebuie mediate inca de la aparitia lor.

Gasirea timpului pentru propria persoana

Casnicia nu inseamna abandonarea propriei persoane. Un echilibru intre pasiunile comune si cele individuale trebuie pastrat pentru ca partenerii sa nu depinda unul de actiunile celuilalt.

Tocmai de aceea, exista cupluri care, inainte de casatorie, se muta impreuna si isi dedica intreg timpul celeilalte persoane, iar altele se vad doar la sfarsit de saptamana.

Cu toate acestea, relatiile rezista pana la adanci batraneti pentru ca echilibrul intre intimitatea persoanei si cea a cuplului se pastreaza.

Psihoterapeutii sunt de parere ca succesul unei casnicii consta in aportul ambilor parteneri, cu renuntari si schimbari de obiceiuri dar si cu dorinta de a construi o familie.

Iarina Dumitrescu

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#casatorie, #fericire, #sex, #relatie, #reteta , #intalniri