Cum scazi factura la energie iarna?

Sambata, 05 Decembrie 2009, ora 06:41
3272 citiri
Cum scazi factura la energie iarna?
Foto: TLCDiscovery

A venit 1 decembrie si te gandesti cu groaza la cum o sa-ti fluiere vantul prin buzunare dupa ce platesti factura la intretinere. Nu e nevoie ca in fiecare iarna sa ramai fara bani din cauza facturilor mari: exista cateva solutii simple ca sa scazi factura la intretinere.

De cele mai multe ori, cele mai simple solutii au un impact foarte mare. Trebuie sa pleci de la premisa ca exista multe modalitati prin care se pierde energie si caldura in casa.

Ecologista canadianca Adria Vasil ne sfatuieste, in ultima sa carte, sa apelam la intelepciunea batranilor pentru a economi energie: acestia stiau cu siguranta cum sa traiesti economic, relateaza GreenLivingOnline.

Nu trebuie sa stai in tricou acasa, iarna!

In multe case, ideea de confort este asociata cu o costumatie lejera iarna si caldura in exces. Trebuie sa iti instalezi un termostat, sa il tii la o temperatura adecvata si sa pui un pulover pe tine.

Foloseste masina de spalat vase cu cap

Masinile de spalat vase pot sa faca o treaba mai buna decat tine, utilizand mai putina apa. Problema apare atunci cand se porneste un astfel de dispozitiv pentru o singura farfurie, iar pierderile sunt destul de mari. Ai grija ca masina sa fie plina atunci cand o folosesti.

Canti la dus dimineata?

Utilizeaza mai putina apa! Indiferent cat de relaxant este dusul de dimineata, trebuie sa te gandesti ca apa calda atarna destul de greu la facturi, iarna. Instaleaza un dus cu presiune scazuta, ca sa economisesti.

Curata frigiderul!

Curatarea condensatorului din frigider ii poate imbunatati semnificativ eficienta. Daca ai nevoie de un frigider nou, cauta un model cu eficienta energetica mare.

Curata boilerul

Curatarea boilerului odata la doua luni ii poate imbunatati eficienta cu aproape 50%. Poti instala un mecanism automat, in asa fel incat boilerul sa nu mai functioneze noaptea si sa porneasca ziua.

Izoleaza, izoleaza, izoleaza!

Inainte sa simti ca a venit iarna, trebuie sa iti izolezi casa. Ai grija sa nu pierzi caldura prin ferestre sau usi si astupa orice crapatura. Nu numai ca economisesti bani, dar scapi si de curent.

Opreste "vampirii"

Aparatele electrocasnice trebuie oprite atunci cand nu le folosesti. Majoritatea au optiuni care consuma foarte mult curent, cum ar fi pornirea automata la televizoare. Nu uita sa setezi consumul de energie la computer la minim si sa il opresti atunci cand nu il folosesti.

Si nu in ultimul rand, nu uita sa inlocuiesti becurile normale cu cele ecologice sau cu LED-uri.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#reduci factura energie, #reducere facturi iarna , #intalniri