Cum si de ce sa renunti la obiceiul de a-ti roade unghiile

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 19:24
2657 citiri
Cum si de ce sa renunti la obiceiul de a-ti roade unghiile

Cand te simteai nebagata in seama, in copilarie, era de ajuns sa-ti rozi unghiile pentru a atrage atentia parintilor tai. Mai tarziu, gestul era chiar dragut. Cumva, pareai chiar sexy si un pic rebela, doar nu respectai canoanele, ca restul lumii.

Numai ca vremea a trecut, iar tu te-ai potcovit cu acest obicei cumplit. De ce cumplit? Motivele sunt deloc putine. In primul rand, conform prevention.com, unghiile, degetele si intreaga ta mana vor arata urat (sa fim cinstiti).

In al doilea rand, faci rau chiar si dintilor tai, putand sa ajungi pana intr-acolo incat sa-i deformezi. De parca n-ar fi destul o fata (femeie) cu maini si dinti de toata mila, afla ca sub unghii este locul preferat al bacteriilor extreme de periculoase, precum stafilococii. Cu siguranta n-ai vrea sa mananci asa ceva.

Un studiu realizat in 1995, in SUA, a scos la iveala faptul ca intre 19 si 29% dintre tinerii adulti isi rontaie unghiile, in timp ce 9% dintre adultii cu varste respectabile procedeaza la fel.

Plan de bataie pe termen scurt

Du-te intr-un salon de beauty si lasa o specialista sa-ti faca manichiura, la fiecare doua sau trei saptamani, dupa cum sugereaza Angelica Kaner, profesor la Universitatea Yale.

Pentru ca vor arata deosebit, te vei gandi de doua ori inainte de a musca din nou din ele. In plus, e posibil sa-ti amintesti subit si cat ai platit pentru a avea o asemenea manichiura.

La fel de bine ai putea cauta in farmacii un produs special conceput pentru problema ta. Odata aplicat pe unghii, acesta le va da un gust oribil, incat doar gandul ca vei lua contact cu el te va face sa musti din altceva.

In final, o strategie buna este sa-ti tii unghiile scurte. Vei avea mai putin de rontait, iar bacteriile nu vor avea loc sa se dezvolte.

Plan de bataie pe termen lung

Acest obicei nu este decat un un gest care tradeaza nervozitatea, uneori expresie a unei anxietati de care nu esti constienta. Daca nu reusesti sa gasesti singura motivul anxietatii tale, consulta un specialist.

Pana ce specialistul va descoperi motivul din spatele acestui obicei, da-te cu crema pe cuticule, pentru a ajuta unghiile sa capete un aspect cat mai apropiat de ce firesc, si cauta sa ai la indemana intotdeauna o gustare sanatoasa, cum ar fi un mar, un morcov, pentru a-ti satisface nevoia de a rontai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#muscat unghii, #rontait unghii, #unghii roase , #intalniri