De ce sa alegi exercitiile Pilates?

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 19:26
3118 citiri
De ce sa alegi exercitiile Pilates?
Foto: TheLotusPetals

Indiferent care este sportul tau preferat, trebuie sa stii ca exercitiile Pilates pot imbunatatii flexibilitatea corpului, circulatia sangvina si muschii abdominali. Mai mult, acestea te pot scapa de durerile de spate, gat sau articulatii.

"Trebuie ca fac ceva bine. Nu am luat niciodata aspirina. Nu m-am accidentat niciodata. Intreaga lume ar trebui sa faca exercitiile mele. Toti ar fi mai fericiti", spunea Hubert Pilates la varsta de 86 de ani, creatorul faimoaselor exercitii efectuate de femei din toata lumea, arata WebMd.

Sitemul lui Pilates este la mare cerere in toata lumea la zeci de ani dupa moartea lui Hubert Pilates: este special conceput pentru a dezvolta muschii si pentru a mobiliza coloana vertebrala.

Primul beneficiu al acestor exercitii il reprezinta posibilitatea de a fi constient de propriul corp: Pilates te invata sa fii atent la modul in care faci fiecare miscare si sa coordonezi mintea cu corpul, sa iti exersezi vointa.

Exercitiile sunt in special recomandate celor care stau toata ziua la birou si au dureri ale muschilor din pricina posturii. Pentru aceste persoane, exercitiile obisnuite la sala nu vor face mare lucru, pentru ca lucreaza extremitatile, si nu centrul corpului, care prin Pilates dobandeste forta.

Pilates ajuta la dezvoltarea fortei in spate si a cresterii flexibilitatii muschilor abdominali: expertii avertizeaza insa ca nu trebuie sa speri neaparat la un abdomen plat, odata ce te-ai apucat de exercitii. Daca acestea isi fac efectul, este posibil sa ai o silueta mai frumoasa, insa nu acesta trebuie sa fie scopul final.

Un alt beneficiu al exercitiilor Pilates il reprezinta controlul dobandit asupra propriului corp. Vedete ca Madonna, Sting, Uma Thurman Cameron Diaz au recurs la exercitii Pilates pentru a fi in forma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Celebra nutriționistă din România se mută în pădure, pe Valea Prahovei: Nu am curent, nici gaze
Celebra nutriționistă din România se mută în pădure, pe Valea Prahovei: Nu am curent, nici gaze
Nutriționista Mihaela Bilic este decisă să se mute la noua ei cabană cât mai repede. Aceasta și-a construit o cabană rustică din lemn pe o bucată de pământ pe care o avea....
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
#exercitii pilates, #fitness, #sport, #slabit, #nutritie , #intalniri